Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Miljøvennlig mat

Maten vår står for rundt 30 prosent av klimautslippene og produksjonen kan true miljø, artsmangfold og helse. Her er tipsene som gjør kostholdet ditt både grønnere og bedre for helsa.

Klart vi skal kjenne våre røtter, for å skape en god framtid. Og nå gjelder det å spise opp «vinter-matpakka» vår. Altså deilige rotfrukter som har ligget trygt på lager hele vinteren.
 Det finnes kule alternativer til engangsgrillen når vi vil kose oss med varm matlaging ute.
Røyken fra engangsgriler er nok snart regnet som like sosialt stigmatiserende som røyk fra sigaretter. Det finnes kule alternativer når vi vil kose oss med varm matlaging ute.

Det er zzzummen som teller når vi skal spise godt og bærekraftig. Og nå er 2, 5 milliarder norske bier klare for å lage det beste alternativet til sukker.

– Når vi først holder oss med dyr, må vi spise hele skrotten,  mener matskribent Yngve Ekern, inkludert oksehale som her. (Foto: Istockphoto)
De som vil ha litt kjøtt å bite i, bør i det minste velge seg biter av hele dyret. Altså hode, skulder, kne og tå. Det er høysesong om høsten og i julen.

Det er høst og høysesong for deilig, lokale råvarer! Hva med å invitere noen du kjenner til en høsttakkefest og feire markens grøde og bærekraftig matproduksjon?

Butikkene kaster mer enn 67.000 tonn spiselig mat hvert år. De må skjerpe seg, men vi som er kunder kan også hjelpe butikkene litt til å redusere svinnet.

Lyst til å finne noen nye kjøttfrie middagsfavoritter? Her er matskribentenes beste tips til hverdagsvegetarmiddager!

Hva står igjen på frokostbordet når du fjerner skinkeosten og salamien? Her er forslag til noen nye pålegg du kan teste dersom du vil gjøre brødmaten litt mindre kjøttbasert.

Lyst til å spise mindre kjøtt og mer planter, men usikker på hvor du skal begynne? Vi har satt opp noen enkle oppskrifter til ferske planteetere!

Kan du egentlig spise en muggen gulost? Og er kjøleskapsdøra melkas rette plass? Ta vår mat-kviss og sjekk hvor god kontroll du har på holdbarhet og oppbevaring av mat.

Stadig flere bruker REKO-ringer eller kjøper maten direkte fra sine lokale bønder. Da kan du være sikker på at bonden får en rettferdig pris for varene sine – og støtter opp under den livsviktige jobben bøndene våre gjør.

Lurer du på hvordan du kan få familien til å spise mer bærekraftig mat - som ikke tar for lang tid å lage? Her er ti tips til å gjøre familiemiddagene mer bærekraftige, og et forslag til ukesmeny!