Hopp til hovedinnhold

Kampanjer

Kampanjer

❋ Fem plagg i året – Tar du utfordringen?

6 389 av 7 000 underskrifter

Du har kanskje fått med deg at klesindustrien er en klimaversting som har mye å rydde opp i. En effektiv måte å protestere på er å redusere ditt forbruk til maks fem nye plagg i året! Tar du utfordringen?

Les mer og skriv under

❋ Stopp overforbruket – politikerne må ta grep nå!

6 174 av 6 500 underskrifter

Skal vi løse klima- og miljøkrisen, må vi stoppe overforbruket. Politikerne må gjøre det enklere å leve miljøvennlig. De må stoppe sløsing, nedbygging av natur og stille strengere krav til næringslivet!

Les mer og skriv under

❋ Vi trenger en matkastelov nå!

46 212 av 50 000 underskrifter

Over hele landet fylles søppelkasser med fullt spiselig mat. Dette er en vanvittig sløsing med ressurser. Når vi allerede ser konsekvensene av klima- og naturkrisa, bør det være en selvfølge at vi ikke kaster mat på denne måten.

Les mer og skriv under

❋ Klesgiganter: Rydd opp søppelhaugene!

19 631 av 24 000 underskrifter

Hvert år oversvømmer klesgigantene det norske markedet med 300 millioner plagg. Klærne hoper seg opp, og mye havner til slutt enten i søpla eller innsamlingsbeholdere.

Nesten alle våre brukte klær sendes ut av landet. Rapporter viser at 40% av klærne som sendes videre fra Europa til land som Ghana og Kenya, er søppel. Europa dumper altså vårt søppel på fattige land. Slik skapes kleshauger som skader folk og forurenser naturen.

Les mer og skriv under

❋ Aldri mer Rana Plaza – kleskjedene må ta ansvar!

2 776 av 3 000 underskrifter

10 år etter Rana Plaza-tragedien har mye forbedret seg, men flere store kjeder nekter fremdeles å ta tilstrekkelig ansvar for sikkerheten til arbeiderene sine. IKEA og Levi's og er blant dem som ikke vil skrive under sikkerhetsavtalene i Bangladesh og Pakistan. Skriv under for at de må ta ansvar!

Les mer og skriv under

❋ Gammeldagse lover bremser brukthandel – krev endring!

2 979 av 3 500 underskrifter

For å bekjempe overforbruket er vi avhengige av mer brukthandel. Likevel er det vanskeligere å drive en bruktbutikk enn en vanlig butikk med dagens lovverk. Det vil vi ha en slutt på. Skriv under for å slippe bremsen på bruktbutikkene!

Les mer og skriv under

❋ Stopp fast fashion – strengere miljøkrav nå!

10 946 av 13 000 underskrifter

Klesindustriens overproduksjon skaper store problemer for mennesker og natur. To av tre plagg lages av plast, og produksjonen er ut av kontroll. Nå må industrien stilles til ansvar!

Les mer og skriv under