Hopp til hovedinnhold

Kampanjer

Kampanjer

❋ Coop og Bama må rydde opp!

6 505 av 7 000 underskrifter

Vi importerer årlig 11 000 tonn tomater fra Spania. Framtiden i våre hender har avdekket flere alvorlige brudd på rettighetene til arbeidere som plukker og pakker spanske tomater for leverandørene til norske matbutikker. Manglende lønnsutbetalinger og ulovlige oppsigelser er noen av dem.

Les mer og skriv under

❋ Fem plagg i året – Tar du utfordringen?

6 927 av 7 500 underskrifter

Du har kanskje fått med deg at klesindustrien er en klimaversting som har mye å rydde opp i. En effektiv måte å protestere på er å redusere ditt forbruk til maks fem nye plagg i året! Tar du utfordringen?

Les mer og skriv under

❋ Stopp overforbruket – politikerne må ta grep nå!

8 521 av 10 000 underskrifter

Skal vi løse klima- og miljøkrisen, må vi stoppe overforbruket. Politikerne må gjøre det enklere å leve miljøvennlig. De må stoppe sløsing, nedbygging av natur og stille strengere krav til næringslivet!

Les mer og skriv under

❋ Vi trenger en matkastelov nå!

46 364 av 50 000 underskrifter

Over hele landet fylles søppelkasser med fullt spiselig mat. Dette er en vanvittig sløsing med ressurser. Når vi allerede ser konsekvensene av klima- og naturkrisa, bør det være en selvfølge at vi ikke kaster mat på denne måten.

Les mer og skriv under

❋ Klesgiganter: Rydd opp søppelhaugene!

19 679 av 24 000 underskrifter

Hvert år oversvømmer klesgigantene det norske markedet med 300 millioner plagg. Klærne hoper seg opp, og mye havner til slutt enten i søpla eller innsamlingsbeholdere.

Nesten alle våre brukte klær sendes ut av landet. Rapporter viser at 40% av klærne som sendes videre fra Europa til land som Ghana og Kenya, er søppel. Europa dumper altså vårt søppel på fattige land. Slik skapes kleshauger som skader folk og forurenser naturen.

Les mer og skriv under