Hopp til hovedinnhold

Personvern

Vi i Framtiden i våre hender (FIVH) vil at du skal føle deg trygg på at all personlig informasjon behandles på en sikker måte når du støtter arbeidet vårt gjennom å bli medlem, besøker våre nettsider, tar kontakt med oss eller tilslutter deg krav i forbindelse med underskriftskampanjer vi har.

Vi bruker og lagrer personlig informasjon fra deg i forbindelse med for eksempel medlemskap, bestilte tjenester, brukerundersøkelser, påmeldinger, nettsidebesøk og abonnement på nyhetsbrev. Vi vil aldri selge eller gi bort personlig informasjon slik at andre enn oss kan identifisere deg og ta kontakt. Dette gjelder også organisasjoner FIVH samarbeider med.

FIVH stiller strenge krav om at personvern blir ivaretatt på best mulig måte overfor eksterne leverandører av tekniske løsninger der personlig informasjon blir behandlet og lagret.

Datainnsamling

  • Vi samler besøksdata for å finne trender i bruken av nettsidene våre og nyhetsbrev sendt på e-post, for å kunne gi god og relevant informasjon. Innsamlingen av slike data innebærer bruk av informasjonskapsler ("cookies") og/eller lignende teknologier.
  • Vi bruker også dataene som samles inn for å nå ut med budskapet vårt til et større publikum gjennom annonsering og annen markedsføring. Sammenstillingen og behandlingen av besøksinformasjonen utføres av Matomo, Cabin, Facebook og i begrensede perioder Hotjar.
  • For å gi så god og tilpasset informasjon som mulig til medlemmer og andre interesserte samler vi data om bruken av våre nyhetsbrev og oppdateringer som blir sendt på e-post. Informasjonen blir gjengitt i en statistisk sammensatt form, og behandles av MailchimpMatomo og Cabin.

Behandling av personlig informasjon

  • Vi gjør vårt ytterste for å sikre at all personlig informasjon er så oppdatert og riktig som mulig. Du kan til enhver tid kontakte oss og be om rettelser hvis du mener informasjonen vi har om deg ikke er korrekt eller mangelfull. Du har rett til å be om at vi sletter personlig informasjon om deg som vi har tilgang til.
  • Vi har sikkerhetsrutiner og teknologi på plass for å beskytte personlig informasjonen. Vi har prosedyrer for å hindre tap av informasjon, uautorisert tilgang og bruk, og all annen form for misbruk av personlig informasjon som vi er i besittelse av.
  • Vi sletter regelmessig all unødvendig personlig informasjon i våre systemer, og informasjonen lagres bare så lenge det er nødvendig for å gi deg tjenestene du har ønsket og i tråd med personvernlovene som gjelder. Informasjon knyttet til avsluttede medlemskap beholdes i maksimalt fem år.
  • Vær oppmerksom på at våre nettsider kan inneholde lenker/pekere til andre eksterne nettsteder, som Framtiden i våre hender ikke har noen kontroll med. FIVH har ikke ansvar for hvordan andre håndterer personvern/fortrolighet på de eksterne nettsidene vi har lenker til.
  • Når du skriver under på en av våre kampanjer ønsker vi å ta kontakt med deg for å fortelle mer om arbeidet vårt, og informere deg om medlemskap. I henhold til Markedsføringsloven sjekker vi informasjonen din opp mot Reservasjonsregisteret. Dersom du har reservert deg mot direkte markedsføring vil vi ikke ta kontakt med deg, annet enn en e-post-kvittering for at du har skrevet under.
  • Hvis du betaler for medlemskap, tjenester, publikasjoner eller annet gjennom en betalingsløsning på Framtiden i våre henders nettside så vil vi få svært begrenset informasjon knyttet til transaksjonen. Betalinger med kredittkort skjer gjennom eksterne sertifiserte leverandører og personlig informasjon knyttet til selve betalingstransaksjonen, så som kortnummer, koder, og lignende, er ikke tilgjengelig for Framtiden i våre hender.

Vårt personvernombud

Hvis du har spørsmål knyttet til hvordan vi behandler personlig informasjon så kan du sende en e-post til [email protected] eller ring 22 03 31 50. Du kan også kontakte vårt personvernombud Line Kviberg på e-post [email protected] eller ved å ringe 922 46 698.

Hvis du er misfornøyd med hvordan Framtiden i våre hender håndterer personvern, så ta for all del kontakt med oss. Du kan klage til kontrollorganet Datatilsynet, Postboks 8177, 0034 Oslo.