• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Klimagassutslipp fra matvarer

Det er stor forskjell på hvor store klimagassutslipp forskjellige matvarer har lagt igjen på veien fra gård til tallerken. Her er en oversikt.

Slik dyrker du egne grønnsaker

Egenproduserte grønnsaker og bær er ikke bare velsmakende og fri for giftige sprøytemidler, de er også dekorative. Du trenger ikke store plassen. (Foto: woodleywonderworks /Flickr/cc)
Å dyrke grønnsaker og bær gir trivsel, selvforsyning og et viktig bidrag for bedre klima og miljø. Du unngår giftige sprøytemidler og gir barna viktig kunnskap.

Tips til julemat

Det er helt greit å kose seg med tradisjonsmat på julaften, det viktigste er hva du gjør alle de andre dagene i året. Men hvorfor ikke tenke nytt de andre juledagene, når ribbe og pinnekjøtt er vel fortært? La deg inspirere av gode, norske tradisjoner for bærekraftig julemat, og suppler dem med andre lands retter. Her er noen forslag.

Guide til bærekraftig sushi

En del av sjømaten som brukes i sushi er truet eller har alvorlige miljømessige konsekvenser. Her får du en oversikt over hva du gjerne kan spise mer av, og hva du bør styre helt unna.

Spis naturen

Naturen byr på rike muligheter for å skaffe seg delikatesser som sjelden finnes i butikken - og som koster skjorta, hvis du finner dem.

Himmelsk grønn grillmat

Bort med usunne, klimaskadelige pølser og koteletter. Velg heller grillede grønnsaker. De får en fantastisk fyldig og god smak. Ved grilling framheves både grønnsakenes farge, smak og saftighet. Du vil garantert bli positivt overrasket og sommerens grillsjef.

Tre grunner til å spise høna

Hvert år kaster vi fire millioner høner i søppelet. Det er det ingen grunn til. Her er tre gode grunner til å heller spise høna.

Fem grunner til å ha egen kjøkkenhage

I vinduskarmen, på balkongen. I krukker og kar. Du trenger ikke stor plass for å lage din egen kjøkkenhage. Her gir vi deg fem gode grunner til hvorfor du bør gjøre det.
- Annonse -
Grønn myteknusing