Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Regnskog i flammer i Rondônia, Brasil. (Foto: Victor Moriyama / Greenpeace)
Illustrasjon: VerdenRegnskog i flammer i Rondônia, Brasil. (Foto: Victor Moriyama / Greenpeace) lunger står i brann.

Dette kan du gjøre for Amazonas

Amazonas står i flammer og truer med å forverre klimakrisen. Dette kan du bidra med.
Amazonas står i flammer og truer med å forverre klimakrisen. Dette kan du bidra med.

1. Støtt miljøbevegelsen i Brasil. Støtt organisasjonene med lokalt nettverk og som samarbeider med brasilianske miljø- og urfolksorganisasjoner. Å styrke arbeidet til disse organisasjonene er et avgjørende bidrag for å stoppe den organiserte ødeleggelsen av Amazonas. Her støtter du Regnskogfondet og Greenpeace.

2. Ta et kjøttkutt for Amazonas. Rundt 500 000 tonn soya fra Brasil brukes årlig i fôret til laks, storfe, kylling, svin og sau her i landet. Soyaplantasjene bidrar til økt avskoging, konflikter med urfolksgrupper og truer artsmangfoldet i Brasil. Les Gi meg bærekraftig laks og Norsk kjøttproduksjon truer regnskogen og urfolk i Brasil.

3. Støtt Amazonas med din underskrift. Å vise Brasil at verden bryr seg kan bidra til mer mediafokus og press på Brasil. Gi din underskrift for Amazonas hos Avaaz og hos Greenpeace.

4. Be Erna og regjeringen legge mer press på Brasil. Regjeringen kan gjøre mer for å legge politisk press på Brasil, blant annet gjennom å knytte bevaring av regnskog til frihandelsavtale og ved å bruke eierskapet i selskaper som Equinor, Yara og Hydro. Si fra til Erna på Facebook eller Twitter.

5. Unngå produkter laget av tropiske treslag. Tømmer fra regnskog kan være brukt i møbler, parkett, kjøkken, båter og musikkinstrumenter som er i salg i Norge. Spør i butikken og sjekk guiden til Regnskogfondet her.

6. Støtt ytringsfrihet og menneskerettigheter i Brasil. Brasil er et av landene hvor det er farligst for dem som kjemper for miljø og rettferdig fordeling. Støtt organisasjoner som arbeider for ytringsfrihet og rettigheter til minoriteter. Amnesty og Global Witness arbeider for å styrke menneskerettigheter og ytringsfrihet i Brasil.

7. Spre budskapet. Snakk med familie, venner og kollegaer om Amazonas, og tips dem om hva de kan bidra med. Del på nett i dine nettverk og på de sosiale mediene du bruker.

8. Reduser klimafotavtrykket ditt. Tropiske skoger og mange av artene som lever i dem er svært sårbare for klimaendringer. Gjør det du kan for å redusere klimagassutslippene dine. Reis miljøvennlig, spis mindre kjøtt og bruk pengene dine på lokale opplevelser og aktiviteter i stedet for å kjøpe ting og tang. Stem klimavennlig kommende valg.

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

Relaterte artikler