Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Vi gjør Norge billigere

Bak dine klær, sko og telefoner, skjuler det seg elendige forhold for arbeidere.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Vi kan spare både penger og miljøet ved å redusere matsvinn, sier Elisabeth Riise Jenssen

Slik endte jeg med handlevogna og søppeldunken full av mat.
Skyldes økt kjøttproduksjon, mer bruk av kraftfôr, og kraftig fall i norsk kornproduksjon.
Foto: Creative Commons Steve Evans

Kvart år vert om lag 3 millionar landbruksarbeidarar forgifta av sprøytemiddel. Tidleg i desember vart 16 melonarbeidarar i det fattige latinamerikanske landet Honduras forgifta etter uverna arbeid med sprøytemiddlar, skriv Nationen.

- En svært god dag for nordmenns folkehelse og miljøet, sier Arild Hermstad.

I tillegg fører matkastingen til like store klimagassutslipp som 240.000 biler. 

Vil du har jordbær uten rester av sprøytemidler, må du velge økologiske bær. (Foto:  Sancho McCann / CC / Flickr)

95 prosent av både norske og utenlandske jordbær inneholder kjemiske sprøytemiddelrester. Vil du ha rene bær, må du velge økologiske jordbær. Her ser du hvor du kan kjøpe dem. 

Kutt i norsk kjøttproduksjon kan hjelpe miljø, selvforsyning og global matsikkerhet, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Før vi forlater livet vil hver og en av oss i snitt ha spist 6 okser og kuer, 28 griser, ca. 23 sauer og lam, litt over 3 rein og hjortedyr, 4 småvilt og 1288 kyllinger og annet fjørfe.

Jorda du kjøper på hagesenteret består av torv som graves ut fra myrer. Det gir store klimagassutslipp. Norske hageeiere blir lurt til å være miljøsvin, mener Framtiden i våre hender. 

Nidar har fjernet palmeoljen fra folkefavoritten Smash. En seier for forbrukermakten, mener Framtiden i våre hender.

Folket har talt: Bakteriefrykt fører til at nordmenn velger bort det hvite kjøttet. I år spiser vi ni millioner færre kyllinger enn vi gjorde i fjor.

(Illustrasjon: Istockphoto)

Den farlige MRSA-bakterien er påvist i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nok en grunn til at kjøttforbruket må ned, mener Framtiden i våre hender.

Findus løfter fram kjøttfri ferdigmatserie etter press fra Framtiden i våre hender og norske forbrukere. 

Soyaforbruket i norsk landbruk fører til en avskoging i Amazonas tilsvarende 2.700 fotballbaner i året, eller 4 m2 per nordmann. Nok en grunn til å spise mindre kjøtt, mener Framtiden i våre hender.