• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Vi spiser 1352 dyr hver

Før vi forlater livet vil hver og en av oss i snitt ha spist 6 okser og kuer, 28 griser, ca. 23 sauer og lam, litt over 3 rein og hjortedyr, 4 småvilt og 1288 kyllinger og annet fjørfe.

Hagejord er en klimabombe

Jorda du kjøper på hagesenteret består av torv som graves ut fra myrer. Det gir store klimagassutslipp. Norske hageeiere blir lurt til å være miljøsvin, mener Framtiden i våre hender. 

Smash uten palmeolje

Nidar har fjernet palmeoljen fra folkefavoritten Smash. En seier for forbrukermakten, mener Framtiden i våre hender.

Kyllingsalget stuper

Folket har talt: Bakteriefrykt fører til at nordmenn velger bort det hvite kjøttet. I år spiser vi ni millioner færre kyllinger enn vi gjorde i fjor.

Problematisk soya fra Brasil

Soyabønnene som importeres fra Brasil til norsk dyrefôr kan ha vært sprøytet med helsefarlige sprøytemidler og kan ha bidratt til avskoging, økt landkonsentrasjon og press på urfolksterritorier. Det kommer fram i en rapport fra Framtiden i våre hender, Kirkens Nødhjelp og Regnskogfondet.

"Kortreist" betyr lite i kampen for klimaet

95 prosent av klimagassutslippene fra en vanlig norsk søndagsmiddag er knyttet til produksjonen av kjøttet. Om det er fraktet langveis fra eller er produsert i Norge betyr nesten ingenting, viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Vi jobber for:

  • Mindre produksjon og forbruk av kjøtt og animalske produkter. Det er bra for klima, helse og dyrevelferd.
  • At nordmenn skal ta bedre vare på maten. I dag kaster vi 20% av maten vi kjøper i Norge.
  • At det skal bli lettere og billigere for deg å velge økologisk mat. Økologisk mat produseres uten giftige sprøytemidler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.



Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -