Hopp til hovedinnhold
  • Reiser og ferier

Tips til en grønn treningsøkt

Publisert 23. februar 2021

Frisk luft har vist seg å øke lykkefølelsen vår, og utetrening er både billig, sunt og miljøvennlig. Her kommer noen tips til hvordan du kan gjøre neste treningsøkt litt grønnere.

1. Ta sykkelen til jobb. Er du lei av å skrape bilen en kald vintermorgen for å komme deg på trening før jobb? Løsningen kan være så enkel som å ta treningsøkten på vei til jobben. Sykling er et perfekt miljøvennlig transportmiddel med utallige helsefordeler, inkludert å bli smartere og mer potent. Her er det altså bare å tråkke i vei for å finne løsningen på klimakrisen!

2. En ploggetur slår aldri feil. For en oppfinnelse! I motsetning til hva ordlyden antyder, så henviser konseptet ikke til det man gjør med sugekopp når doen er tett, men kombinerer jogging med søppelplukking. Vi kan love at du føler deg dobbelt så lykkelig etter en ploggetur som du ville gjort etter den kjedelige A4-livs joggeturen du begynner å bli smålei av. I tillegg får man litt gratis styrketrening med på kjøpet av alt søppelet man plukker opp på veien.

3. Løp for å redde planeten. Et annet alternativ er å laste ned en app som donerer til miljøet mens du trener. Et populært alternativ er Charity Miles, som donerer et lite beløp til en veldedighet du velger fra denne forhåndslagde listen for hvert (engelske) mil du løper eller sykler. Videre er den adidas-drevne appen Runtastic en treningsplattform som kombinerer bevegelse med bærekraft. Det legges fortløpende ut miljørelaterte treningsprosjekt som «Run for the Oceans» og «Run Wild».

4. Unngå unødvendig utstyrshysteri. Det finnes ikke dårlig vær, men det finnes ganske mye dårlig klær. For å plogge ute midt på vinteren eller løpe for havet i 10 minusgrader trenger man varme og gode klær. Men trenger man å kjøpe alt nytt? Kanskje vi kan reparere den adidas buksa som fikk hull i seg? Har vi ikke en brukt treningsjakke liggende fra noen år siden? Hvis man virkelig trenger nytt utstyr, så vurder å kjøpe brukt eller velg klær av naturfiber istedenfor av plast. Merker som Nike, Kari Traa, Bjørn Dæhlie, Devold og Helly Hansen unngår bruk av sølv eller andre problematiske antibakterielle stoffer i produktene sine. Ved å unngå utstyrshysteriet gjør du treningsøkten enda billigere, sunnere og mer miljøvennlig.