Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønne svar

Utvalgte svar på spørsmål om miljøvennlig og etisk forbruk. Har du et spørsmål? Gå hit for å sende ekspertene våre spørsmålet ditt.

Det er noen miljøskjær i sjøen for Shein og andre kinesiske nettbutikker. (Foto: SHEIN Canada)
Er det noen miljøproblemer knyttet til å handle i nettbutikker som Shein, Aliexpress, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme med flere?
Har du små miljøbomber i skuffer og skap? (Illustrasjon: Istockphoto)
Mange sier at det er viktig å rydde hjemme og levere fra seg gamle mobiltelefoner, mens andre sier at delene ikke blir gjenbrukt. Hva er det best å gjøre?
Jeg lurer på hvordan jeg kan finne ut om en ingrediens i et kosmetikk eller hudpleie-produkt er skadelig for miljøet eller ikke?
Produsenten Høie har Svanemerkede puter, dyner og sengetøy. (Foto: Høie of Scandinavia)
Hva er det mest bærekraftige valget av pute og dyne?
Vi har en sønn på 8 år som er opptatt av miljø og nå snakker han mye om søppel og plastikk. I går var han ganske sint da han så 3 pakker med druer alle i hvert sitt plastbeger. Han spurte meg da om hvorfor de ikke var pakket i papp, og jeg måtte svare at det vet jeg ikke. Men jeg skal prøve å finne ut av det for han, også tenkte jeg kanskje dere vet?
Røde kors ønsker å få nye, brukte, slitte og ødelagte klær og tekstiler. (Foto: Knut-Erik Helle)
Er det miljøvennlig å gi bort klær til Fretex og UFF, når en risikerer at klærne kan havne på fyllinger i Afrika og Sør-Amerika? Hva er det beste en kan gjøre med slitte og ødelagte klær som ikke egner seg for gjenbruk? Skal det i restavfallet?
Jeg har lest om miljøgifter i blant annet stekepanner og kjeler, og forsøker å erstatte alle kjøkkenredskaper med miljøvennelege alternativ. Hva er de riktige valgene for miljø og mennesker?
Er det skadelig for dyr og natur å bruke gassdriven myggjager for å unngå mygg og knott?
Kan Framtiden i våre hender ta et standpunkt i vindkraftsaken, hvor myrer graves opp og fjell sprenges i stykker for all framtid?
Pupursolhatt (Echinacea pupurea) er en av pollinatorenes hagefavoritter. (Foto: Knut-Erik Helle)
Jeg er lurer på hvilke blomster og andre vekster biene og humlene liker best. Har dere noen råd?
En voksen hvalross kan veie rundt et tonn, men hva slags forbruk tilsvarer utslipp på et tonn CO2?
Har dere eksempler på forskjellig forbruk som tilsvarer klimagassutslipp på et tonn CO2? Antall hambrugere eller flyturer for eksempel?
Liker du å kle deg i svart, men ikke i gråfarger, så har du en utfordring. Her er våre beste tips til deg som vil beholde fargene på klærne dine.
Liker du å kle deg i svart, men ikke i grånyanser, så har du en utfordring. Her er våre beste tips til deg som vil beholde fargene på klærne dine.