Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Framtiden i våre hender gratulerer Moods of Norway, som nå har offentliggjort en oversikt over alle sine leverandører. – En viktig seier for en mer åpen og rettferdig tekstilbransje, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Snart ett år etter at bygningen Rana Plaza kollapset har skadde syersker og de dreptes familier fått lommerusk i kompensasjon. Nå krever Clean Clothes Campaign og globale fagforeninger at kleskjedene som fikk varer produsert i bygningen skal bidra til et kompensasjonsfond.

Phenix, Dale of Norway og Moods of Norway har fått æren av å produsere den norske OL-kolleksjonen. Men ingen av selskapene er åpne om hvor klærne til Aksel Lund Svindal og Marit Bjørgen er produsert.
I Kambodsja ble 23 tekstilarbeidere arrestert da de demonstrerte for høyere lønninger. Fem andre ble drept av det kambodsjanske militærpolitiets kuler. Nå har Framtiden i våre hender sendt brev til den kambodsjanske ambassadøren.
Kleskjeden H&M har nylig lansert en strategi for å øke lønningene i sin leverandørkjede. For første gang har en av verdens største klesaktører erkjent et ansvar for lønnsnivået til arbeiderne som syr klærne. Vil denne nytenkingen føre til en høyere lønningsnivå hos deres 1800 leverandører verden over?
H&M varsler levelønn for sine tekstilarbeidere innen 2018. – Et stort skritt i riktig retning, og en seier for tekstilarbeiderne og alle som har engasjert seg i denne saken, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
KappAhl offentliggjør nå fabrikklistene sine. (Foto: KappAhl)
Etter press fra blant andre Framtiden i våre hender og tusenvis av norske forbrukere, offentliggjør nå kleskjeden KappAhl sine leverandørlister.
Rana Plaza-kollapsen, hvor 1133 arbeidere døde, var ikke en ulykke. Det var en tragedie som kunne vært unngått hvis respekten for dem som syr klærne våre var større.
Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen (SV) lovet et sterkt engasjement for en mer åpen og rettferdig tekstilindustri da hun mottok over 10.000 underskrifter fra Framtiden i våre hender.

I dag trer avtalen om brannvern og sikre fabrikkbygninger i Bangladesh i kraft. Så mange som 71 kleskjeder, blant annet Zara og H&M,  har forpliktet seg til arbeidet for at flere ulykker ikke skal skje i landets tekstilindustri. Over 1000 fabrikker omfattes av avtalen.

Varner-gruppen er andre norske kleskjede i rekken som underskriver en avtale for å bedre arbeidsvilkår på tekstilfabrikker i Bangladesh. – Den store oppslutningen, omfanget og flerpartstankegangen har vært avgjørende faktorer for at vi bestemte oss for å signere, sier selskapet.
To måneder etter at klesfabrikken Rana Plaza kollapset, venter hundrevis av skadde og etterlatte tekstilarbeidere fortsatt på kompensasjon. Men den tragiske ulykken har også presset fram viktige positive endringer i Bangladesh.
Klær med lav pris kan ha en høy kostnad. Det er nå på høy tid at alle norske tekstilbedrifter kalkulerer inn de menneskelige kostnadene i sitt regnskap. Hvis vi ikke viser ekte engasjement for arbeidsforholdene i tekstilfabrikker i land som Bangladesh, Kina og Pakistan, risikerer vi å få blod på klærne. Det lønner seg ikke for noen.
Ni arbeidere ble skadet da taket på fabrikken kollapset (Foto:CLEC)
Et lagerhus ved en skofabrikk i utkanten av Phnom Penh raste sammen i dag tidlig. Tre mennesker er foreløpig bekreftet drept og ni skadet. 60 mennesker skal ha vært på jobb da taket kollapset.
Det skal ikke lenger være livsfarlig å jobbe ved tektstilfabrikker i Bangladesh. Brannsikkerhetsavtalen som H&M og mange andre nå har signert skal sørge for det. (Foto: Clean Clothes Campaign)
Et drøyt døgn etter at H&M skrev under den forpliktende avtalen for brannvern og sikre tekstilfabrikker i Bangladesh har  over 10 nye kleskjeder gitt signal om at de også vil bidra med sin signatur.