Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Hvem har best retningslinjer på etikk og miljø av Apple, Samsung og utfordreren Fairphone? Vi har sjekket.

Nesten ingen var interessert i Framtiden i våre henders fiktive mobiltelefon når selgerne var ærlige om grunnen til at den var billig.

H&M har skrevet under på en global rammeavtalen med IndustriALL og IF Metall. – Dette har vi krevd i flere år. Et viktig skritt i riktig retning, mener Framtiden i våre hender.
Eksperimentet: Kjøper folk mobilen hvis de får vite hvordan den EGENTLIG er produsert?

Fabrikkarbeiderne sitter igjen med under en halv prosent av prisen du betaler for en ny iPhone 6s.

8 millioner visninger fikk den prisbelønnede serien Sweatshop – Dødsbillig mote. Snart reiser temaet på ny til Kambodsja i jakten på en levelønn for tekstilarbeiderne.

– Store merkevareselskap som Apple byter stadig fabrikk for å sikre billegare produksjon.

Lave lønninger, seks dagers arbeidsuke, obligatorisk overtid og manglende sikkerhet er innholdet i den nye iPhone 6s, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Det er stor fare for at de som har sydd klærne du kjøper ikke tjener til livets opphold.
Har du sko laget av skinn eller lær? Da er de mest sannsynlig produsert under svært helse- og miljøskadelige forhold i Asia.

De er fra Kina, jobber ekstremt lange arbeidsdager og får dårlig betalt.

Neste år får arbeidere i tekstil- og skoindustrien i Kambodsja 1.150 norske kroner å leve for i måneden. Dette har utløst sinne hos fagforeningene.
Tusenvis av tekstilarbeidere jobber hver dag i fabrikker hvor grunnleggende sikkerhetstiltak mangler. Dette slår en ny rapport fast.
Etter press fra Framtiden i våre hender og forbrukere åpner Gina Tricot sine leverandørlister. Nå øker trykket mot Vera Moda og Jack & Jones som fortsatt holder sin produksjon hemmelig.
Få dager etter at Bianco fikk hard kritikk i Framtiden i våre henders rapport om sko, valgte de å svare på ubesvarte spørsmål om sitt etikkarbeid. Men skokjedens ferske etikkarbeid imponerer ikke.