Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

”Nei til sultelønn, ja til levelønn i sør!”. Det var budskapet som Framtiden i våre hender formidlet under årets 1. mai-markering. Det henspeiler på vårt krav om en levelønn for arbeidere i produksjonsland.
Bangladesh' tekstilindustri er en farlig affære - over 230 dødsfall har inntruffet det siste tiåret. Regjeringen i landet må sikre at en slik dødsbrann ikke skjer igjen. Vestlige klesselskaper har også et ansvar for at arbeidernes liv og helse beskyttes.
Signer brevet til H&M, ledelsen i fabrikken, bransjeforeningen og til Bangladesh' regjering!  Send Rene klær sin lynappell  - en kjapp og viktig handling!
Dekningen av vinter-OL i Vancouver vil domineres av prestasjoner og utøvere. Det vil bli taust om de mange mennesker som muliggjør lekene.
Tirsdag 20. oktober arrangeres "Fairtrade-pausen", og du oppfordres til å slappe av med et Fairtrade-merket produkt mellom kl. 8 og 20. Registrer deg, og vær med på å bidra til at Norge blir best i Norden på Fairtrade.
Etikken svikter for norske produsenter av tur- og fritidstøy. Mangel på åpenhet, svake retningslinjer og mangelfulle rutiner for oppfølging preger bransjen, avslører Framtiden i våre hender.
Nærmere to tusen arbeidere ble nylig sagt opp ved Body Fashion Thailand, undertøyprodusenten Triumph Internationals fabrikk. Se hvordan du kan bidra.

Polo Ralph Lauren, et kjent klesmerke blant norske forbrukere, ignorerer gjentatte forsøk på å opprette en dialog rundt alvorlige brudd på arbeiderrettigheter ved en av selskapets leverandører i Indonesia.
Regjeringen svarer på finanskrisen med å kutte i bistanden til fattige land - og øke overføringen av u-hjelpsmidler til norske kommuner. Verdens fattige får 55,5 millioner mindre i bistand, mens regjeringen gir Norge 264 millioner mer i u-hjelp.
Framtiden i våre hender deltar i 1. mai-tog under parolen "Levelønn i sør". Mange av varene vi importere lages av arbeidere som ikke får en lønn de kan leve av. Du kan være med på å markere kravet om levelønn i 1. mai-toget i Bergen, Oslo og Trondheim.
Arbeidere ved en av IKEAs leverandører, Menderes Tekstil i Tyrkia, trues eller blir oppsagt når de viser interesse for fagforeningsarbeid. Det rapporteres også om helseskadelige arbeidsforhold og død ved fabrikken.
Til tross for mange år med fokus på etikk i produksjonen av klær og sko har fortsatt få norskeide fritidstøyselskaper konkrete framskritt å vise til.
Matvarekrise, energikrise, finanskrise, miljø- og klimakrise. Alt henger sammen med alt. Vi må alle kreve at politikerne finner sammen og setter løsningene ut i livet. Hvis ikke, kan de neste krisene fort bli langt verre.
Prisen på thailandsk ris var i april tre ganger så høy som ett år tidligere. Det var før syklonen Nargis feide inn over Burmas beste risdistrikt, og før det enorme jordskjelvet rammet Sichuan-provinsen i Kina – hvor en tredjedel av det enorme landets ris dyrkes.
Den dramatiske prisøkningen på mat rammer nå folk både i byene og på landsbygda i sør. Noen land bremser eksporten, noen store aktører kjøper mer enn de trenger, og finansfolk spekulerer i fattigfolks basisføde.