Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Tirsdag 20. oktober arrangeres "Fairtrade-pausen", og du oppfordres til å slappe av med et Fairtrade-merket produkt mellom kl. 8 og 20. Registrer deg, og vær med på å bidra til at Norge blir best i Norden på Fairtrade.
Etikken svikter for norske produsenter av tur- og fritidstøy. Mangel på åpenhet, svake retningslinjer og mangelfulle rutiner for oppfølging preger bransjen, avslører Framtiden i våre hender.
Nærmere to tusen arbeidere ble nylig sagt opp ved Body Fashion Thailand, undertøyprodusenten Triumph Internationals fabrikk. Se hvordan du kan bidra.

Polo Ralph Lauren, et kjent klesmerke blant norske forbrukere, ignorerer gjentatte forsøk på å opprette en dialog rundt alvorlige brudd på arbeiderrettigheter ved en av selskapets leverandører i Indonesia.
Regjeringen svarer på finanskrisen med å kutte i bistanden til fattige land - og øke overføringen av u-hjelpsmidler til norske kommuner. Verdens fattige får 55,5 millioner mindre i bistand, mens regjeringen gir Norge 264 millioner mer i u-hjelp.
Framtiden i våre hender deltar i 1. mai-tog under parolen "Levelønn i sør". Mange av varene vi importere lages av arbeidere som ikke får en lønn de kan leve av. Du kan være med på å markere kravet om levelønn i 1. mai-toget i Bergen, Oslo og Trondheim.
Arbeidere ved en av IKEAs leverandører, Menderes Tekstil i Tyrkia, trues eller blir oppsagt når de viser interesse for fagforeningsarbeid. Det rapporteres også om helseskadelige arbeidsforhold og død ved fabrikken.
Til tross for mange år med fokus på etikk i produksjonen av klær og sko har fortsatt få norskeide fritidstøyselskaper konkrete framskritt å vise til.
Matvarekrise, energikrise, finanskrise, miljø- og klimakrise. Alt henger sammen med alt. Vi må alle kreve at politikerne finner sammen og setter løsningene ut i livet. Hvis ikke, kan de neste krisene fort bli langt verre.
Prisen på thailandsk ris var i april tre ganger så høy som ett år tidligere. Det var før syklonen Nargis feide inn over Burmas beste risdistrikt, og før det enorme jordskjelvet rammet Sichuan-provinsen i Kina – hvor en tredjedel av det enorme landets ris dyrkes.
Den dramatiske prisøkningen på mat rammer nå folk både i byene og på landsbygda i sør. Noen land bremser eksporten, noen store aktører kjøper mer enn de trenger, og finansfolk spekulerer i fattigfolks basisføde.
Forskningsleder i Framtiden i våre hender, Mekonnen Germiso, var 24. april på TV2, der han forklarte bakgrunnen for matvarekrisen og hvordan krisen kan løses.
Tenk deg at du blir født om hundre år. Du vet ikke hvor du blir født, hvilken hudfarge du har, eller hvilket kjønn. Hvordan vil du da at verden skal se ut? Helst like vakker og levende som i dag, men mer rettferdig? Ikke dyp fattigdom noe sted? Et klima som ikke er ulevelig hett som følge av forrige århundrets  klimagassutslipp? Bør mangfoldet av andre levende skapninger være bevart?

Nesten alle vil ønske seg en slik framtid. Hvis det bare kan skje med fortsatt forbruksvekst, flere flyturer og stadig mer penger til shopping … Og siden politikken og økonomien styres mot forbruksvekst  – fortsetter verden å  pøse mer klimagasser ut i atmosfæren, overbelaste verdenshavene, rasere skogene, bruke opp grunnvannet og degradere matjorda.

Framtiden i våre hender våger å arbeide for et lavere forbruk av energi og andre knapphetsressurser i rike land som Norge. Vi ser det som overtro at teknologiske forbedringer alene kan løse miljøproblemene: Vi må både bruke store summer på å utvikle miljøvennlig teknologi – som solenergi – og redusere overforbruket hos jordas overklasse.

Den dødelige fattigdommen i u-landene kan avskaffes. Pengene fins. Det private forbruket bare i Norge vokser nå med omtrent 40 milliarder kroner i året – og beløpet øker år for år. Luksusmilliardene må heller brukes til helseprogrammer for fattige barn, rent drikkevann, grunnleggende skolegang. Fattigdomsbekjempelse vil også bidra til å redusere befolkningsveksten, kvinneundertrykkelsen og undergrave makten til u-landenes overklasser. Den fattige verden trenger solenergi. Norge har et fond med tusener av milliarder tjent på petroleumseksport. Bør de brukes til økte pensjoner for oss?

Det er lenge siden vekst i bruttonasjonalproduktet økte lykken i de rike landene. I dag vil det trolig øke vår lykke og trygghet hvis vi tok et krafttak for å sikre livsbetingelsene på jorda. Men da må vi si ja til tiltak som flertallet synes er upopulære: Økte skatter for de aller fleste nordmenn. Økte avgifter på fossil energi og andre typer overforbruk.

Visjonen bak dagens kapitalstyrte globalisering kan formuleres slik: De rike må bli rikere i all evighet, for kanskje å trekke de fattige med seg som en utilsiktet bivirkning. Framtiden i våre hender mener at utviklingen kan styres i en annen retning. Det er faglig uomtvistelig at jordkloden har økologiske begrensinger. Skal alle få nok, kan ingen få altfor mye. Skulle alle hatt et forbruk som oss nordmenn, hadde vi trengt fire kloder.  Slik kan det ikke fortsette. Og kursen må snus nå – ikke i 2020 eller ved neste stortingsvalg. Men nå. Bare da kan vi drømme om anstendige livsbetingelser for alle som blir født om hundre år.

Framtiden i våre hender har allerede 22 000 medlemmer – og er Norges største miljøorganisasjon. Hvert nytt medlem styrker vår slagkraft. Meld deg inn her!

Framtiden i våre hender: For rettferdig global fordeling og langsiktig miljøansvar.