Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Da H&M skulle lansere sin nye vårkolleksjon for pressen, ble Framtiden i våre henders researchere nektet inngang.

Etter avsløringer om omfattende overtid, arbeidere som besvimer på fabrikkene og som får betalt luselønn, skulle man tro at H&M legger seg flate.
Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen sitter igjen med sinne og frustrasjon etter å ha fått vite hvor lite tekstilarbeidere som syr klær for H&M tjener.
Clean Clothes Campaign Norge er et nettverk av norske organisasjoner som igjen er en del av et europeisk nettverk, Clean Clothes Campaign (CCC).
I Oslo, Stockholm og København besvimte aksjonister utenfor Hennes & Mauritz-butikker. Det fikk folk på gaten til å stoppe opp.
Kambodsjanske arbeiderne som produserer plagg for den gigantiske forhandleren H&M jobber for svært lav lønn. Det kom fram i en dokumentar som ble sendt på svensk tv.
Hennes & Mauritz er en av verdens største kleskjeder. Mye av klærne produseres i Kambodsja, men under hvilke forhold?
Det svenske selskapet Mölnlycke er for tiden i konflikt med fagorganiserte arbeidere ved en av sine fabrikker i Thailand. – Det er ikke første gang selskapet forsøker å  kvele fagforeninger ved fabrikkene, forteller svensk fagforeningsrepresentant.
Helse Sør-Øst tar parti med thailandske arbeidere som er i konflikt med svenske Mölnlycke Health Care. Den svenske leverandøren av operasjonsfrakker risikerer å  miste millionkontrakter.
Den indonesiske fagforeningslederen Emelia Yanti blir fortsatt forbannet når hun ser prisene i norske klesbutikker. I snart 15 år har hun jobbet for at vestlige kles- og skokjeder skal ta sin del av ansvaret for å skape bedre arbeidsvilkår for Indonesias tekstilarbeidere.
Jeg har møtt mange av dem, hørt livshistoriene deres, fått fortellingene deres bekreftet gang på gang: Livssituasjonen til arbeidere som jobber 12 timer i døgnet, seks eller syv dager i uken, måneder i strekk – men som likevel ikke eier nåla i veggen.

Mae Son jobber ved strikkemaskinen til E Garment – en av fabrikkene som leverer klær til H&M. Her forteller hun om det tøffe livet på fabrikken.
Vi kan ikke godta flere unnskyldninger. Nå må store selskap som H&M, Levi's, Zara og GAP betale levelønn til de som syr klærne våre!
Nær 300 mennesker omkom i en brann på en tekstilfabrikk i Pakistan tidligere denne uken. Mye tyder på at fabrikken produserte klær for europeiske klesbutikker.
I flere år har Ath Thorn og Kong Athit stått på for arbeideres rettigheter i Kambodsja. Nå har de blitt hedret med Arthur Svenssons pris – og et dikt fra utviklingsminister Heikki Holmås.