Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Det ble sagt at de 22 arbeiderne oppviglet til streik og de mistet de jobben. Nå krever arbeiderne, som produserer klær for europeiske sykehus, jobbene sine tilbake.

Hvorfor bruker Initiativ for etisk handel krefter på å resirkulere bortforklaringer for en bransje som gjør altfor lite for å sikre tekstilarbeiderne en levelønn, innsyn i leverandørlistene og generelt levelige arbeidsforhold?

Tekstilarbeidere i Asia jobber ofte under så dårlige forhold at det har vært flere tilfeller av massebesvimelser. Mange uttrykte sympati med tekstilarbeiderne under en aksjon i Oslo sentrum.
Klesgiganten H&M er en av de største tekstilaktørene i Bangladesh. I en ny dokumentar fra svenske «Kalla Fakta» kommer det fram at H&M omgår bangladeshiske skatteregler. Dermed går Bangladesh glipp av store inntekter.

Over hele Europa pågår det nå aksjoner for å få kleskjedene til å heve lønningene til de som syr klærne våre. Du kan også være med!

I en ny dokumentar ser TV4s «Kalla Fakta» på hvordan H&M-sjef Stefan Persson har blitt en av verdens rikeste personer. De har også snakket med arbeidere i Bangladesh som tjener to kroner timen.
Engasjerte forbrukere fra hele Europa har postet innlegg på Facebook-veggen til H&M. Her spør de H&M om hvorfor de betaler arbeiderne sine så dårlig.
Arbeidere som omkom i katastrofebrannen i Bangladesh, sydde klær for blant andre P. Diddy. Nå håper Framtiden i våre hender at kjendisen bruker sin innflytelse og sørger for at dette aldri skjer igjen.

I Bangladesh er det nasjonal sørgedag etter brannen som tok livet av minst 110 tekstilarbeidere og skadet enda flere. Det flagges på halv stang ved landets 4500 tekstilfabrikker og offentlige institusjoner.

Visste du at H&M betaler arbeiderne sine to-tre kroner timen og at mange syr klærne våre til de stuper? Nå kan du signere på et internasjonalt protestbrev til H&M og tre andre kjeder.
Framtiden i våre hender er fornøyd med forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen som var svært tydelig i møtet med H&M. – Nå forventer vi at H&M tar til seg dette og ordner opp i lønns- og arbeidsforhold, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) har innkalt H&M og andre kleskjeder til krisemøte etter avsløringer om lave lønninger og dårlige arbeidsforhold i tekstilindustrien. Framtiden i våre hender forventer å se en endring etter møtet.
Da H&M skulle lansere sin nye vårkolleksjon for pressen, ble Framtiden i våre henders researchere nektet inngang.

Etter avsløringer om omfattende overtid, arbeidere som besvimer på fabrikkene og som får betalt luselønn, skulle man tro at H&M legger seg flate.
Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen sitter igjen med sinne og frustrasjon etter å ha fått vite hvor lite tekstilarbeidere som syr klær for H&M tjener.