Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Nå oppfordrer partilederne også andre til å signere for en mer åpen og rettferdig tekstilbransje.
Klesfabrikken Kingsland ble brått stengt for en drøy måned siden. Nå står arbeiderne igjen uten noen ting, men H&M vil ikke hjelpe.
I vår nye kampanje krever Framtiden i våre hender at kleskjedene skal offentliggjøre sine leverandørlister. Her kan du lese hvorfor dette er viktig.
Tidligere nektet Moods of Norway å være åpne og fortelle hvilke fabrikker de bestiller klær fra. Over 2000 underskrifter fra norske forbrukere fikk dem på andre tanker.
Da H&M sjef Karl-Johan Persson la fram milliardresultatet for 2012, ville svensk tv vise Persson hvor lite tekstilarbeiderne i Asia ser til disse pengene. Se hvordan det gikk i videoen under!
Zara-eier, Inditex, kuttet samarbeid i Bangladesh etter en dødelig fabrikkbrann. Er dette et klart standpunkt, eller en feig unnasluntring?
Kun to måneder etter den fatale brannen ved klesfabrikken Tazreen, hvor over 100 arbeidere omkom, brøt det ut en ny dødsbrann ved en tekstilfabrikk i Bangladesh.

Gang på gang sa ledelsen i undertøyfabrikken til arbeiderne at de snart kunne begynne å jobbe og tjene penger igjen. Nå står arbeiderne ved Kingsland-fabrikken på bar bakke og mangler lønn etter at fabrikken stengte.

Det ble sagt at de 22 arbeiderne oppviglet til streik og de mistet de jobben. Nå krever arbeiderne, som produserer klær for europeiske sykehus, jobbene sine tilbake.

Hvorfor bruker Initiativ for etisk handel krefter på å resirkulere bortforklaringer for en bransje som gjør altfor lite for å sikre tekstilarbeiderne en levelønn, innsyn i leverandørlistene og generelt levelige arbeidsforhold?

Tekstilarbeidere i Asia jobber ofte under så dårlige forhold at det har vært flere tilfeller av massebesvimelser. Mange uttrykte sympati med tekstilarbeiderne under en aksjon i Oslo sentrum.
Klesgiganten H&M er en av de største tekstilaktørene i Bangladesh. I en ny dokumentar fra svenske «Kalla Fakta» kommer det fram at H&M omgår bangladeshiske skatteregler. Dermed går Bangladesh glipp av store inntekter.

Over hele Europa pågår det nå aksjoner for å få kleskjedene til å heve lønningene til de som syr klærne våre. Du kan også være med!

I en ny dokumentar ser TV4s «Kalla Fakta» på hvordan H&M-sjef Stefan Persson har blitt en av verdens rikeste personer. De har også snakket med arbeidere i Bangladesh som tjener to kroner timen.
Engasjerte forbrukere fra hele Europa har postet innlegg på Facebook-veggen til H&M. Her spør de H&M om hvorfor de betaler arbeiderne sine så dårlig.