Hopp til hovedinnhold
  • Reiser og ferier

Hjelp, jeg skal på togferie!

Publisert 14. september 2020

Klar for en miljøvennlig ferie på skinner? Ikke så togvant? Sørg for minimalt med friksjon på turen med våre kjappe tips.

Å reise på skinner gir en helt egen opplevelse av landskaper, byer og mennesker. Reisen gir ro og rom til å observere, reflektere, til samtaler med medreisende og til å drømme seg helt bort. I tillegg til å være blant de mest energi- og miljøeffektive måtene å reise på da. Her er noen begynnertips som hjelper deg på sporet av en fantastisk ferie.

1. Fram med togkartet! Følg skinnene og finn din drømmetur! Å velge ut en endestasjon hvor du kan bli en stund kan forenkle planlegging og organisering av turen. De fineste strendene, den beste maten, beste muligheter for en aktiv ferie, mest middelalderstemning å utforske eller vil du rett og slett bare finne spor 9 ¾? Søk deg til inspirasjon og muligheter på nettet om du trenger. Her har du et planleggingskart for Europa

2. Lytt til erfarne togfolk! Noen har nesten helt sikkert reist til ditt drømmested eller tatt samme rute med tog før, og blogget om det, eller deler med glede sine erfaringer om noen bare spør. Bli med i Facebook-gruppen Togferie for både inspirasjon og erfaringer. Sjekk også Togbloggen. Å unngå feilene andre har gjort før deg er jo fornuftig, og å bli smittet av en god dose togentusiasme er ikke en dårlig start.

3. Få hjelp med reiseplanleggingen. Usikker på hvordan du fikser billetter, plassreservasjoner og om hvor ofte toget egentlig går helt dit du vil? Sjekk ut appene DB Navigator (Deutsche bahn) og Rail planner. Entur er et godt sted å begynne, enten du skal reise i Norge eller vil ut av landet - med toginformasjon til hvert enkelt land i Europa. Våre venner i Naturvernforbundet har laget en detaljert guide for deg. Kanskje en togreiseoperatør er det du trenger? Du kan sjekke Europarundt.no, Togeiser eller Berg-Hansen.

→ Tips til togferie med barn