Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønne tips

Våre beste tips til en mer miljøvennlig hverdag.

Vi reiser stadig mer – og stadig lengre. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan velge en miljøvennlig ferie, og vi tar gjerne i mot flere tips hvis du har!
Hva er det som sluker mest strøm? Hvor lurt er det å kjøpe varmepumpe? Og hvorfor eksporterer Norge egentlig strøm til utlandet? Vi har svart på spørsmålene du ikke tør stille, men gjerne vil ha svar på.
Vi spurte våre Facebook-venner om deres beste tips for å spare strøm. Forslagene var mange – og kreative.
Å ha boksamlingen i hånda i stedet for i bokhylla kan være svært miljø- og klimavennlig. (Illustrasjon: istockphoto)
En papirbok har et utslipp på mellom to og syv kilogram CO2, papirforbruket truer titusenvis av arter over hele planeten og kjemikaliebruken er enorm. Er e-bøker bokelskerens miljøredning?
Vår hverdag er fylt opp av vaner, noen er bra, men andre kan det kanskje være greitt å bli kvitt.
Selv om Norge har store sesongvariasjoner, er det også her mer enn nok sol til at solvarme er en interessant energikilde. Over 2/3 deler av energiforbruket i boliger og næringsbygg går til varmtvann og oppvarming. Et solfangeranlegg kan dekke 50-70% av varmtvannsforbruket, og 20-30 % av oppvarmingsbehovet på årsbasis i en norsk gjennomsnittsbolig.
For mange av oss er det utfordrende å bli 100 % vegetarianere, men hvorfor ikke ha en kjøttfri dag i uken?
Klager du hvis lyspæra slutter å lyse etter noen måneder? Sto det ikke noe om årelang garanti på pakken?

Er du en av dem som samler opp brukte batterier i en boks og ikke vet hvor du skal gjøre av dem?
Siden 1989 har det norske kjøttforbruket økt med 51 prosent - og lå i 2008 på nesten 82 kg kjøtt per år per person. Framtiden i våre hender ønsker å få ned kjøttforbruket og her er fire grunner til hvorfor.
I bildeleordninger har du tilgang til forskjellige typer biler som dekker alle behov.

Trenger du bil av og til, men ikke alltid? Da er kanskje bildeling noe for deg. Her får du en oversikt over bildeleordninger i Norge.

Det er stort sett mer miljøvennlig å varme opp huset med ved enn med strøm. Hvis du fyrer riktig får du mer varme og mindre forurensning ut av veden. Bra for miljøet og bra for lommeboka.
De tyter fram under senga, ut av halvåpne skapdører, opp av lekekassene... De fleste norske småbarn rekker aldri å leke med alt de eier. Her er tips om gaveideer som gir mindre skrot - og kanskje mer opplevelse i stedet.
Miljøvennlig vri på tradisjonell jule- og festmat. Her gravlaks i lefserull. (Foto: Kjersti Fjøsne)

Miljøvennlig mat er en stor julegave til kloden og oss selv. Vi kan vi alle redusere våre karbonavtrykk, påvirke vår egen helse og samtidig bedre verdens levevilkår. Det lukter som jul, smaker fortsatt som jul, men ser litt annerledes ut.

Bli en grønnere turist.
Turisme skaper arbeidsplasser, men også lokale miljøproblemer. Som turist merker man ikke så mye til de lokale miljøproblemene, men det gjør lokalbefolkningen.