Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hjelp, jeg skal på togferie!

Klar for en miljøvennlig ferie på skinner? Ikke så togvant? Sørg for minimalt med friksjon på turen med våre kjappe tips.

Klar for en miljøvennlig ferie på skinner? Ikke så togvant? Sørg for minimalt med friksjon på turen med våre kjappe tips.

Å reise på skinner gir en helt egen opplevelse av landskaper, byer og mennesker. Reisen gir ro og rom til å observere, reflektere, til samtaler med medreisende og til å drømme seg helt bort. I tillegg til å være blant de mest energi- og miljøeffektive måtene å reise på da. Her er noen begynnertips som hjelper deg på sporet av en fantastisk ferie.

1. Fram med togkartet! Følg skinnene og finn din drømmetur! Å velge ut en endestasjon hvor du kan bli en stund kan forenkle planlegging og organisering av turen. De fineste strendene, den beste maten, beste muligheter for en aktiv ferie, mest middelalderstemning å utforske eller vil du rett og slett bare finne spor 9 ¾? Søk deg til inspirasjon og muligheter på nettet om du trenger. Her har du et planleggingskart for Europa fra turoperatøren Europarundt.no.

2. Lytt til erfarne togfolk! Noen har nesten helt sikkert reist til ditt drømmested eller tatt samme rute med tog før, og blogget om det, eller deler med glede sine erfaringer om noen bare spør. Bli med i Facebook-gruppen Togferie for både inspirasjon og erfaringer. Sjekk også Togbloggen. Å unngå feilene andre har gjort før deg er jo fornuftig, og å bli smittet av en god dose togentusiasme er ikke en dårlig start.

3. Få hjelp med reiseplanleggingen. Usikker på hvordan du fikser billetter, plassreservasjoner og om hvor ofte toget egentlig går helt dit du vil? Entur er et godt sted å begynne, enten du skal reise i Norge eller vil ut av landet - med toginformasjon til hvert enkelt land i Europa. Våre venner i Naturvernforbundet har laget en detaljert guide for deg. Kanskje en togreiseoperatør er det du trenger? Du kan sjekke Europarundt.no, Togeiser eller Berg-Hansen.

Mer om å ta ferien bakkelangs
Tips til togferie med barn