Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Slik kan du feriere i ditt eget nærmiljø

Er sommerferieplanene fortsatt ikke helt avgjort? Her er tips til ferieaktiviteter du kan gjøre i ditt nærmiljø, og som kan gi gode ferieminner til tross for en annerledes situasjon.

Er sommerferieplanene fortsatt ikke helt avgjort? Her er tips til ferieaktiviteter du kan gjøre i ditt nærmiljø, og som kan gi gode ferieminner til tross for en annerledes situasjon.

Nærferie eller «staycation» som det også kalles, kan være en fin måte å bli bedre kjent med ditt eget nærmiljø på – og samtidig feriere på en måte som fører til lave utslipp. Ved å legge igjen penger i ditt eget nærmiljø bidrar du også til å styrke den norske økonomien igjen.

Flere av disse tipsene er forbeholdt at hytter, serveringssteder, aktivitetssteder og kulturinstitusjoner/scener er åpnet igjen etter at flere er stengt i forbindelse med koronapandemien. Husk å sjekke opp i dette på forhånd - og følg alltid Folkehelseinstituttets retningslinjer.

Sykkelferie

Sykkelferie er en fin måte å både være ute og få mosjon på. Syklistforeningen har mange tips til sykkelturer flere steder i landet. Vi har også samlet noen av våre favoritter her

Om du ikke har egen sykkel, kanskje du kan låne av noen du kjenner eller leie fra et sted i nærområdet? Og om du ikke føler deg sprek nok for sykkelferie med vanlig sykkel, er elsykkel et veldig fint alternativ.

Hyttetur

Det er mange måter å gjennomføre en hyttetur på. Du kan gå fra hytte til hytte i fjellet eller skogen og legge deg inn på forskjellige DNT-hytter eller Statskogs hytter eller buer, eller bare ta en dagstur inn til en av hyttene og for en natts overnatting. Det er mulig å booke seg inn på hytter på forhånd, og på visse hytter, som i Oslo-marka, kan det være lurt.

Om du liker sjøutsikt er Kystled-hytter et godt alternativ.

Hvis du vil på hyttetur med bare venner eller familie, kan du sjekke på Airbnb eller Finn om det er noen hytter i nærheten du kan leie.

Sove i toppen av et tre

Har du lyst til å våkne opp til fuglesang i toppen av et tre? Sjekk ut tretopphytter. Tretopphytter har blitt veldig populært, og har poppet opp flere steder i landet.

Kajakktur

Dette kan du gjøre både som en dagaktivitet, eller med overnatting hvis du planlegger godt. DNT leier ut kajakker flere steder i landet. 

Skogstur

Pakk teltet eller hengekøya og kom deg ut i skogen. Eller kanskje du vil teste hvordan det er å sove under åpen himmel? Husk at allemannsretten gir deg mulighet til å gå fritt hvor du vil i utmark.

Har du barn, er det er mange aktiviteter man kan gjøre dem i skogen. For eksempel grille pølser, spikke seljefløyte (hvis barna er gamle nok), lære å tenne bål, lage naturskole (plukk blomster, se på lav eller lag et herbarium), bygg lavvo, gjem noe i naturen og lag et skattekart.

Eller hva med å jakte på matplanter sammen med hele familien, etterfulgt av tilberedning med barna som assisterende villmarkskokker på kjøkkenet hjemme etterpå?

Fjelltur

Bor du i nærheten av noen fjell eller noen topper? Test ut noen nye ruter eller overnatt i nærheten av en topp for å oppleve soloppgang og/eller solnedgang.

DNT har mange gode forslag til fotturer i fjellet, og for overnatting kan du ta inn på en av deres hytter, sove i telt eller hengekøye, eller under åpen himmel om været tillater det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

fjelltur telttur 650px

Overnatting på kyststi 

Finnes det noen kyststier i nærheten? Noen av dem er så lange at du kan legge en overnatting eller to på turen.

Campingplass-ferie

Hvis du ikke liker telt, har de de fleste campingplasser også utleie av hytter. Mange campingplasser har også et vidt spekter av aktiviteter for barn. Vi lover at dette blir en sosial opplevelse. 

Turist i egen by

Er det noen spisesteder eller barer i nærheten av der du bor som du har hatt lyst til å prøve, men ikke har hatt tid til eller tatt deg råd til? Du sparer en del penger på å ikke reise langt/utenlands, så kanskje du endelig kan unne deg noen kulinariske opplevelser?

Og hva med å besøke et museum, dra på en teaterforestilling, dra på kino, dra på lokale severdigheter eller oppleve noe annet kulturelt? Eller kanskje har du noen svømmehaller eller et badeland i nærheten?
Eller kanskje du vil lage litt ekstra deilig piknik-mat og dra på en strand i eller sette deg i en park?

Sett for eksempel opp en liste over fem steder du har lyst til å besøke eller ting du har lyst til å gjøre, og fordel aktivitetene utover en uke.

Hotell- eller spahelg

Er det noen fancy hoteller i nærheten av der du bor, eller kanskje et spa? Unn deg litt luksus – ta inn på hotell og nyt hotellfrokost og alt et deilig hotell tilbyr. Eller kanskje finnes det stilig rorbu i nærheten?

Virtuell omvisning på kjente museer i verden

Nå kan du besøke Guggenheimmuseet i New York, British Museum i London, National Gallery of Art i Washington D.C. og andre kjente museer rundt om i verden fra din egen stue. Dette er kanskje ikke det samme som å besøke museene, men det er absolutt verdt å sjekke ut.

Artikkelen er oppdatert. Den ble først publisert 24-03-2020