Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Å nyte de første vårtegnene i skogen er en god start på påsken.
Å nyte de første vårtegnene i skogen er en god start på påsken.

Ni grønne påskevettregler

Påsketid er hjemmetid for mange i år. Her er ni påskevettregler for hvordan hjemmepåsken blir god for deg, de rundt deg, og for miljøet.

Påsketid er hjemmetid for mange i år. Her er ni påskevettregler for hvordan hjemmepåsken blir god for deg, de rundt deg, og for miljøet.

1. Planlegge påskematen. Sjekk kjøleskapet før dere handler og fortell hverandre hva dere har kjøpt. Da slipper dere å kjøpe mat dere ikke får spist, og dere sparer penger. Her er flere tips!

2. Tilpass målene du setter deg etter hva du evner og har lyst til. Vær fornøyd med det du får til, skryt av det du gjør til venner og familie.

3. Ta hensyn til andres erfaringer. Kan besteforeldre eller andre noe det er lurt å kunne? Ta en telefon eller Skypesamtale og få dem til å fortelle. Det kan være en oppskrift, hvordan du reparerer saker eller kanskje hvordan du kan dyrke i vinduskarmen.

4. Vær forberedt på dårlig vær og planlegg for sofakroken. Se en koselig film eller stream en konsert fra for eksempel Brakkesyke2020.

5. Ta med pose på joggetur. Når snøen forsvinner, kommer vinteres synder fram. Plast blir ikke borte, men brytes etter hvert ned til mikroplast. Plukk med deg søppel og kast det i avfallet hjemme. Her kan du lese mer om mikroplast.

6. Ta trygge veivalg. Gå på oppdagelsesferd i nabolaget. Gå steder du aldri har gått. Det er mange spennende steder der du bor. Send gjerne et bilde på Snapchat til en venn, eller kanskje bestemor?

7. Bruk det du har og sett pris på det. Se over garderoben. Er det ting som trenger å fikses eller som du ikke bruker lenger? Bruk tiden til å få oversikt. Kanskje er det tiden for å fikse eller pimpe et plagg? Sjekk for eksempel ut Ingrid Bergtuns blogg for inspirasjon. Andre til inspirasjon er Ingrid Vik Lysne, Jenny Skavlan, Sømrom og Mari Melilot som alle lærer bort “fiksing” på Instagram. Og få med deg Anja Bakken Riises fiksekurs på Facebook!

8. Vend mismot til optimisme i tide. Å være pessimist hjelper ingen. Tenk over alle de bra tingene du gjør og fortell omverden at du gjør en innsats. Når mange gjør litt, blir summen stor.

9. Spar på energien. Søk ly i en ullgenser om det blir kaldt. Den beste innetemperaturen ligger på mellom 20 og 22. grader. For hver grad vi hever varmen bruker vi ca. fem prosent mer energi på oppvarming.