Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Gjør allehelgensfeiringen både skummel og miljøvennlig.
Gjør allehelgensfeiringen både skummel og miljøvennlig.

Grønn feiring av halloween

Sørg for at allehelgensfeiringen blir skummel av alle de riktige grunnene, og ikke på grunn av miljø- og helsefarlige kjemikalier, overforbruk av fossil plast og unødvendig matkasting.

Sørg for at allehelgensfeiringen blir skummel av alle de riktige grunnene, og ikke på grunn av miljø- og helsefarlige kjemikalier, overforbruk av fossil plast og unødvendig matkasting.

Feiringen av halloween har tatt av i Norge. Vi kjøper rundt 200.000 gresskar og bruker omkring 250 millioner kroner på å gjøre det skummelt for hverandre. Her er tipsene som ikke skremmer vannet av planeten også.

1. Redd gresskaret! Dropp pyntegresskar, og sats heller på gresskar med næringsrik innmat som kan brukes til en hel rekke velsmakende retter. Frøene kan bli snacks til festen, salt og brun dem lett i en panne. Innmaten kan brukes i en suppe eller en pai. Sjekk disse 15 oppskriftene.

2. Kutt ut skummel plast. Dekorasjon, kostymer og masker av plast kan inneholde en hel rekke forskjellige miljø- og helsefarlige stoffer. Finn skumle ting og klær i naturmaterialer, som bomull, bivoks, gips, tre og papir med mer. Bruk ting du allerede har på nye måter, og ta vare på dekorasjonen slik at du kan bruke den på nytt neste år.

3. Arranger halloweendugnad. Selvlaget blir ofte best. Lag dekorasjoner, masker og kostymer selv. Slitte laken, papirmache, gamle klær, miljøvennlig maling med mer kan gjøre festen og feiringen unikt skummel. Pinterest har all inspirasjonen du trenger, og litt til.... Et raskt søk på nettet gir deg oppskriftene. Hva med å utfordre festgjestene til å lage kostymene sine selv?

4. Bytt kostymer. Ta godt vare på kostymene. Å bytte kostymer med naboer, skolekamerater eller andre er en god måte å spare miljøet for produksjonen av nye ting.

5. Kommer det barn på døra? Unngå snopet med mest unødvendig plastemballasje. Unngå også snop med palmeolje, som bidrar til avskoging og rasering av verdifulle våtmarksområder. Sats på snop som er merket økologisk eller fairtrade. Hva med å lage noe godt selv?

6. Miljøvennlig lys. Kjøp svanemerkede stearinlys, så unngår du palmeolje og er sikret at minst 90 prosent av lyset er laget av fornybare råvarer. Erstatt stearinlys med LED-lys i lykter og dekorasjoner der det passer.

Artikkelen er oppdatert. Den ble først publisert 04-10-2018