Hopp til hovedinnhold
  • Mat

Framtiden i våre hender åpner matbutikk!

Publisert 16. januar 2023 | Oppdatert 29. juni 2023

I Dumpster Deli dagligvare inviteres du med på en helt annerledes handleopplevelse.

Lei av 3 for 2-salget du kjøpte fordi det virket billigere, men to gikk i søpla? Lei av familiepakker på maten du ville spise alene? Frustrert over den enorme mengden mat dagligvarebutikkene kaster hver dag?

Fortvil ikke! Dumpster Deli er en matbutikk for deg som er drittlei sløsing med mat.

Hos Dumpster Deli kan hvem som helst forsyne seg med mat vi har reddet fra matvarebutikkene. Mat det har gått enorme ressurser inn i å produsere, men som vi likevel har vært nødt til å redde.

Og nå kan den heller havne på din middagstallerken!

Følg også med på om den befinner seg nære deg, på vår Instagramkonto.

Aktuelle åpningstider våren 2023 er:

👉Hamar 29. april (Stortorget 11-14)
👉Drammen 3. mai (Strømsø Torg kl.15-18)
👉Ås 4. mai (kl. 11:00 – 17:00 Herumveien 6, 1432 Ås. Parkeringsplassen ved Eika Sportscentre)
👉Sandvika 5. mai  (kl. 11. - 14. Vi står i passasjen mellom Løkketangen og Sandvika stasjon.)


Mange spør om å få besøk av dunken i sin by og nærmiljø. Vi ser derfor på mulighetene for å utvide dette stuntet til flere steder. Følg med!

Foto: Knut Neerland
“Vi mener det er helt avgjørende at vi får en god og forpliktende lov som gir matbransjen plikt til å forebygge matsvinn og pålegge donasjon når det er mulig.”
Anja Bakken Riise

Paradoksal matkasting

I dag er det paradoksalt nok ingenting som hindrer matbransjen i å kaste mat, men personer som redder maten gjennom dumpster diving (også kalt søppeldykking/søppelslang på norsk) bryter i praksis loven.

Dagens snodige regler er et symptom på et mye større problem, som vi ønsker å sette søkelys på gjennom vår Dumpster Deli dagligvare.

Hvert år kastes det i Norge nok mat til å mette over 1 million mennesker. Denne systematiske kastingen av mat kan ikke fortsette.

Les mer om hvorfor matkasting er et problem her.

Vi trenger en matkastelov!

Framtiden i våre hender har i årevis jobbet for å få en matkastelov, og endelig skjer det! I disse dager starter regjeringen arbeidet sitt med denne loven.

Vi mener det er helt avgjørende at vi får en god og forpliktende lov som gir matbransjen plikt til å forebygge matsvinn og pålegge donasjon når det er mulig. Bli med oss i kampen for en best mulig matkastelov!

Skriv under for en matkastelov her!

Foto: Publics Studio Hung Pham
Foto: Publics Studio Hung Pham