• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Giftrester i 84 prosent av frukt og bær

84,2 prosent av frukt og bær i norske butikker sprøytemiddelrester. Ved å velge økologiske matvarer, unngår du problemet.

Ingen rettferdighet for ofre

Et halvt år etter at politiets kuler tok livet av tekstilarbeidere som demonstrerte for høyere lønninger i Phnom Penhs gater, går gjerningsmennene fortsatt fri. De pårørende fortviler.

Horne må sikre etiske klær

Framtiden i våre hender har sendt brev til forbrukerminister Solveig Horne (Frp). I brevet er det en rekke forslag til hva forbrukerministeren kan gjøre for at norske forbrukere skal slippe å kjøpe klær som er produsert under uetiske forhold.

Seier for FIVHs arbeid med energibistand

Riksrevisjonen kom nylig med knusende kritikk av norsk energibistand: De fattige har ikke fått bedre levekår, og kraftproduksjonen har ikke økt merkbart. Børge Brende slutter seg til hovedtrekkene i Riksrevisjonens anbefalinger.

Sweatshop-ungdommene for levelønn

Anniken fra Sweatshop
VIDEO: Se Sweatshop-ungdommene oppfordre folk til å engasjere seg i kampen for at tekstilarbeiderne skal få en lønn det går an å leve av.

Ante ikke hva han hadde i vente

"Jeg aner absolutt ikke hva som møter meg", skrev Ludvig Hambro Dybsand (21) da han i januar satt på flyet til Kambodsja for å delta i reality-dokumentaren Sweatshop-Dødsbillig Mote. 

Les hele blogginnlegget hans her:

Advarer mot spray-solkrem

Solspray som inneholder stoffet Titanium Dioxide kan være kreftfremkallende. Dropp sprayen, velg heller solkrem som smøres på huden og se etter svanemerket, råder Framtiden i våre hender.

Stemte nei til bedre merking av palmeolje

Nordmenn ønsker ikke å kjøpe produkter som inneholder palmeolje. Likevel har Stortinget nå stemt mot en utredning som kunne gjort det lettere å velge bort palmeoljen.

Klager First House inn for etiske brudd

Framtiden i våre hender og Greenpeace mener First House bryter etiske retningslinjer når de jobber for at selskaper ikke skal bli eksludert fra Oljefondet.

Ikke prat, men handling

Indiske tekstilarbeidere markerer 1. mai utenfor Dehli. (Foto: CCC)

Per Bondevik, leder i rådgivingsorganet Initiativ for etisk handel, mer enn antyder i Vårt Land (28.5) at Framtiden i våre hender er så opptatt av målet – levelønn for tekstilarbeidere i fabrikker verden over – at det blir med kampanjer og ”prat”.

Nå skal folkehøgskolene bli mer bærekraftige

I samarbeid med Folkehøgskolerådet skal Framtiden i våre hender starte et spennende undervisningsopplegg om miljø og bærekraft for norske folkehøgskoler. Bergesensstiftelsen bidrar med økonomisk støtte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.