• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Elsykkel i hjemmetjenesten

Framtiden i våre hender setter i gang nytt elsykkelprosjekt sommeren 2015. I år tester vi ut bruk av elsykler i hjemmetjenesten på Hadeland og Gjøvik.

Norge ut av kull!

Hundretusener blir syke og dør for tidlig av kullforurensning. I mai kan norske politikere trekke oljefondet ut av kull.

Sweatshop vant Gullruten

Fra venstre: Pål Karlsen (produsent), Jonas Brenna (Aftenposten TV), Joakim Kleven (klipp og regi), Anne Kari Garberg (researcher i FIVH), Anniken Englund Jørgensen (blogger og deltaker), Frida (deltaker) og Eirik Wallem Fossan (Aftenposten).
Sweatshop vant prisen for beste reality under TV2s Gullruten i helgen. – Målet med serien var å bevisstgjøre langt flere om tekstilarbeidernes kår. Med Gullrutepris og nær 8 millioner visninger har vi sprengt alle forventninger, sier en fornøyd Arild Hermstad.

Hagejord er en klimabombe

Jorda du kjøper på hagesenteret består av torv som graves ut fra myrer. Det gir store klimagassutslipp. Norske hageeiere blir lurt til å være miljøsvin, mener Framtiden i våre hender. 

Få fondsforvaltere gode nok på etikk og bærekraft

Norske kunder som vil spare etisk og bærekraftig har begrensede valgmuligheter. Kun en liten del norsk fondsbransje er god nok på etikk og bærekraft, og tilbudet av spesialiserte etiske og bærekraftige fond er fortsatt lavt. Det viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Hva er åpenhet?

Tekstilarbeider ved kinesisk fabrikk. (Foto: Matias Nordahl Carlsen / FIVH)
Hva skal til for at en kleskjede kan kalles åpen med hensyn til hvor de får sine varer produsert?

Vi har alle et ansvar for Rana Plaza

Frida Ottesen (19) var en av deltakerne i TV-serien Sweatshop.
Mest opptatt av hverdagen min, mindre opptatt av hva som skjedde utenfor Norges grenser. Slik var jeg som 17 åring. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -