Framtiden i våre hender

Syr for tekstilarbeiderne

Thea T. Larvin, Matilde Petlund, Jenny Rishovd og Jenny Brynhildsen syr bagger med etisk budskap
Jentene fra Ramstad ungdomsskole ble så engasjert av dokumentaren ”Sweatshop” at de laget bedriften Rebagit som støtter tekstilarbeiderne i sør.

Politikerne øker utslippene fra flytrafikken

(Illustrasjon: Istockphoto/sweco)
Utbygging av storflyplassene nuller ut andre viktige klimatiltak. I 2014 var det om lag 6 millioner passasjerer på Bergen Lufthavn Flesland. Avinor bygger ut flyplassen slik at kapasiteten dobles. Dersom denne kapasitetsveksten resulterer i en tilsvarende trafikkvekst, vil vi få en ekstra oppvarmingseffekt som tilsvarer bruken av nesten 400 000 personbiler. Dette vil i så fall nulle ut alle andre vedtatte klimakuttiltak i hele Bergen.

Ny rapport: Bomullens pris

Tusenvis skades av kjemikalier og millioner av bomullsarbeidere lever i fattigdom. Ingen har oversikt over den reelle prisen for bomullen som havner i klærne du har på deg. Framtiden i våre hender har laget en innføringsrapport om verdikjeden og forholdene i bomullsproduksjonen.

Nei til søndagsåpne butikker

Vi trenger ikke søndagen også for å øke det miljø- og klimaskadelige overforbruket, mener Arild Hermstad.
– Regjeringens ønske om shopping på søndager vil skade miljøet og redusere helsebringende fritid, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Oljegiganten Shell gir erstatning for oljesøl

Etter seks år med aksjoner betaler Shell for oljeutslipp i Niger deltaet. (Foto: Katy MacDougall / CC / Flickr)
Seks år etter de store oljelekkasjene i Niger-deltaet tar oljeselskapet Shell miljøødeleggelsene på alvor og tilbyr erstatning til lokalsamfunnet.

Skutt og lammet ved lønnsdemonstrasjon

Hoeun Chan ble skutt mens han så på tekstilarbeidere som demonstrerte i Kambodsja. (Foto: Faksimile fra video / Heather Stilwell / Vimeo)

For et år siden sto studenten Hoeun Chan på gata i Phnom Penhs og så på hvordan tekstilarbeiderne ved fabrikken SL Garment demonstrerte mot kutt i lønna og for anstendige arbeidsforhold. Få minutter senere ble han skutt av politiets kuler.

Består ekspertene klima-testen?

I morgen kommer Skancke-utvalgets rapport om muligheten for å kaste ut fossilindustrien fra Oljefondet. Ett er sikkert: Dersom ekspertutvalget ikke åpner for at Oljefondet kan starte omleggingen fra fossilt til fornybart, vil de å inn i historien som «de tapte muligheters»-utvalg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -