• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Seminar for nye vinter(el)syklister

Framtiden i våre hender inviterer til vintersyklingsseminar mandag 27. oktober kl. 18.00-20.00. Her blir det råd og tips til nye vintersyklister, både med og uten elektrisk motor. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Hvilket etisk ansvar har Norges største innkjøper?

Kvinner i den Bangladeshiske tekstilindustrien jobber lange dager til lav lønn. Foto: Clean Clothes Campaign.

Framtiden i våre hender, SV og KrF inviterer til seminar på Stortinget om etikk i offentlige innkjøp.

 

Vi spiser 1375 dyr hver

Spiser du kjøtt, vil du antakelig ha spist 1 375 dyr før du forlater livet. Det kommer fram i en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Kjøttfri dag = 200.000 færre biler

Hvis alle nordmenn kutter ut kjøtt en dag i uka, tilsvarer det å fjerne 200.000 biler fra veiene.

Test av vegetarburgere

Bamse og Ninjasauen har testet vegetarburgere på oppdrag fra Framtiden i våre hender.

Slik gikk det da Bamse og Ninjasauen skulle finne Oslos beste vegetarburger.

Vår farlige middagstallerken

Å kutte i eget kjøttforbruk er noe av det mest effektive vi som enkeltmennesker kan gjøre for å bidra i klimakampen. Ifølge FN må det globale kjøttforbruket ned med 60 prosent for å redde klimaet.

Kleskjedenes dårlige unnskyldninger

I årevis har mange av kleskjedene bortforklart hvorfor de ikke sikrer tekstilarbeiderne en lønn de kan leve av. Vi har sammen med nettverket Clean Clothes Campaign plukket ut de 10 dårligste unnskyldningene.

Kampdag for levelønn i Kambodsja

 

I dag aksjonerer mer enn 100.000 tekstilarbeidere ved rundt 300 fabrikker i Kambodsja med krav om en økning i minstelønnen til 177 USD (1130 kroner) per måned.

Flere vurderer fossilfrie investeringer

Engasjerte aktivister har fått flere institusjoner til å vurdere fossilfrie investeringer. Her fra FIVHs sommersamling 2014. (Foto: Håkon Lindahl)

Flere norske institusjoner vurderer nå å trekke sine investeringer ut av selskaper som driver med utvinning av kull, olje og gass. Her er en oversikt over hva vi har oppnådd så langt i kampanjen Fossilfrie penger.

Skokjedenes langsomme etikkskritt

Ingen av Sveriges fire største skokjeder kontrollerer den helse- og miljøskadelige garvingsprosessen av skoene de selger. Selskapene gjennomfører heller ikke konkrete tiltak for å sikre en levelønn for arbeiderne som produserer skoene.

Klager inn Colgate for brudd på markedsføringsloven

Colgates egenomtale av tannkremen Colgate Total er i strid med markedsføringsloven, mener Framtiden i våre hender. Vi har nå klaget inn Colgate til Forbrukerombudet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.- Annonse -