• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Norge importerte diktatorolje for 3,4 milliarder

Mens befolkningen lever i fattigdom, har diktator Teodoro Obiang og hans familie tjent seg styrtrike på å eksportere olje. I 2013 importerte Norge råolje for 3,4 milliarder fra Ekvatorial-Guinea.

Kjente kleskjeder sikrer ikke levelønn

Clean Clothes Campaign og Framtiden i våre hender står bak rapporten «Skreddersydde lønninger» - en undersøkelse om hvor langt 50 ledende klesmerker har kommet i sitt arbeid for å sikre en levelønn for tekstilarbeiderne.

Støtter bedre merking av palmeolje

Venstres Abid Raja krever at produkter med palmeolje skal merkes mye bedre. – En god idé som vil gjøre det mye lettere for forbrukere å velge bort produkter med palmeolje, mener Framtiden i våre hender.

Her kan du bli med på vårt elsykkel-prosjekt

Framtiden i våre hender søker deg som bor i Oslo og som har lyst å teste ut elsykkel som fremkomstmiddel! Her finner du info om hvordan du søker.

Når etikk må slåss med butikk

Å sette profittmaksimerere i Norges Bank til å passe etikken i Oljefondet, er som å sette bukken til å passe havresekken, mener Framtiden i våre hender.

Obligasjoner gjør fossilavtrykk 27 mrd større

En gjennomgang av Oljefondets obligasjonsportefølje avdekker 27 milliarder kroner i olje- og kullselskaper. Oljefondets veddemål mot klimaendringene er større enn antatt.

Vokser i oljeselskaper

Oljefondets aksjeverdi i internasjonale oljeselskaper har vokst med 10 prosent i 2013. I over halvparten av selskapene har Norges bank økt aksjeposten. Dette skjer samtidig som nye fondsforvaltere advarer mot investeringer i fossil energi.

Fakta om palmeolje

Verdens mest brukte matolje bidrar til å ødelegge regnskogene, klimaet og hjemmet til urfolk.

Meny best i miljøtest

Meny er den dagligvarekjeden i Norge med best miljøprofil, viser en omfattende undersøkelse fra Framtiden i våre hender.

Vil du delta i vårt elsykkel-prosjekt?

Vi tilbyr deg å kjøpe el-sykkel til sterkt redusert pris mot at du er villig til å delta i et prosjekt over et halvt år hvor du bruker sykkelen i hverdagen.

Lerøy lover å kutte palmeolje

Etter det ble kjent at norsk oppdrettslaks fôres med palmeolje, tar Lerøy grep. De lover å kutte all palmeolje i sin fiskeproduksjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.- Annonse -