Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Matsentraler som gir overskuddsmat fra butikkene til de som trenger den mest, er nå på trappene i Bodø, Tromsø, Trondheim og Bergen.

Han er leder for oljefondets etikkråd og skal holde 9000 selskap under oppsyn: «Effekten av arbeidet er like mye endret adferd, som utestenging av flest mulige verstinger».

Gina Tricot og KappAhl har ikke tatt tilstrekkelige skritt for å redusere risikoen for utnytting av syriske flykninger i klesproduksjonen i Tyrkia. H&M og Varner har tatt skritt i riktig retning ifølge en rapport fra Framtiden i våre hender og den svenske organisasjonen Fair Action.

Forbruksøkningen i Norge er svimlende. Nå kjøper vi ny TV i snitt annet hvert år, og TV-importen har økt med 4.800 prosent siden 1988. Vi kjøper også svært ofte ny mobil, nye møbler, biler og klær.

Her er en oversikt over fremskritt og gjennomslag i 2016. Tusen takk til våre medlemmer og samarbeidspartnere som har gjort dette mulig.  

Reduserer vi matsvinnet til null, gir det samme klimaeffekt som å fjerne mer enn 400.000 biler fra veiene. 

Flere norske banker og fond er med på finansieringen av Oljerørledningen Dakota Access. Her er en oppsummering om avsløringene som har skapt mye engasjement.

Motevisning utenfor en av Bestsellers Vero Moda-butikker i Tyskland. (Foto: Adam Lederer/CC/Flickr)

Merkevaregiganten Bestseller vurderer nå å åpne sine leverandørlister etter å ha blitt kritisert for hemmelighold av blant andre Framtiden i våre hender.

Skinn trommles på indisk garveri. (Foto: Daniel Bachhuber / CC / Flickr)
Svenske veskeprodusenter er for dårlige til å ivareta faglige rettigheter og sikkerheten til arbeiderne som garver læret til veskene deres, viser en ny rapport fra Framtiden i våre henders svenske samarbeidspartner, Fair Action.
Framtiden i våre hender kårer «Årets bullshitter» for 2016.

En enstemmig næringskomite har vedtatt å utrede behovet for en matkastelov.

I 2017 begynner UiO, NTNU og NMBU å fjerne fossile selskaper fra sine fondsplasseringer.