Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Debattinnlegg på aktuelle tema.
Debattinnlegg på aktuelle tema.

Flere meningsinnlegg

En ny vår for Oljefondet

En utslippsreduksjon på 2 prosent er altfor lite. Utslippene fra Oljefondets aksjeportefølje bør halveres innen 2030 og kuttes betydelig allerede innen 2025.

Nok fast-fashion-feminisme!

Unstoppable queen. Pussy power. The future is female. 8 av 10 tekstilarbeidere er kvinner. Hvis H&M og Nike hadde ment alvor, så hadde de flyttet slagordene til fabrikkene sine der det sitter ekte queens og syr for luselønn.

Har utsolgt blitt et stygt ord?

Vi har blitt bortskjemte med at varer alltid er tilgjengelige - men en overflod av bukser og kjoler i hyllene vil aldri bli bærekraftig. Det er på tide å se det vakre i at noe er utsolgt.

Pressemeldingen H&M burde sendt ut

I dag annonserte klesgiganten i en pressemelding at de ønsker å doble salget sitt av klær innen 2030. Vi har skrevet en alternativ versjon.
Anja Bakken Riise står i en tekstilfabrikk i Bangladesh. Vi ser folk som arbeider på symaskiner i bakgrunnen.

Klesindustrien slipper unna

Det går en rød tråd mellom de stadig forverrede arbeidsforholdene for tekstilarbeiderne og de enorme klessøppelhaugene i Chile og andre steder. Nemlig fast fashion-industriens vanvittige overforbruk.
Kunde som ser på jakker i en butikk. Jakken er hvit, og rundt henger mange andre av samme jakkemodell i ulike farger.

Den rådyre nye jakka

H&M og andre billige kleskjeder lever av å prøve å gjøre deg til en så lite miljøvennlig shopper som mulig.

Norsk laks må bli mer bærekraftig

Norsk laks spiser store mengder soya, og forbruket øker. I en ny rapport viser Framtiden i våre hender at norsk oppdrettsnæring bruker stadig mer soya fra Brasil.
Den svarte fredagen vokste først til å bli en hel uke, og har i år eskalert til en hel, svart måned i enkelte butikker.  (Foto: Alexandros Michailidis / istockphoto)

En feiring av fråtsing og forbruk

Skal vi løse klima og naturkrisa, må det klima- og miljøfiendtlige forbruket vårt ned. Hvordan skal vi lykkes med det når handelsstanden roper ut, i en hel måned, at vi skal kjøpe og forbruke mer?
Foto: Fahad Abdullah Kaizer, UN Women

Norske banker kan gjøre mer for tekstilarbeiderne

Koronapandemien har rammet tekstilarbeiderne hardt. Norsk finansbransje burde gjennom sine investeringer i tekstilsektoren gjort mer for å sikre arbeiderrettighetene under pandemien, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Kan Jonas bli en klimaleder?

I løpet av de neste ti årene skal Norge kutte like mye klimagassutslipp hvert eneste år som avtroppende regjering har klart gjennom åtte år ved makten. Er Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre klar for jobben?

Oljefondet gambler med Parisavtalen

Nye tall fra oljefondet viser store investeringer i oljeselskaper som ikke vil omstille seg til klimamålene i Parisavtalen, og noen som aktivt motarbeider klimahandling.