Hopp til hovedinnhold
  • Forbruk

Mange vil ha slutt på sløsepolitikken

Publisert 27. oktober 2021
Foto: Elin Espmark Wibe

I løpet av få uker har hele 17.642 av dere skrevet under for at politikerne skal innføre en tiltakspakke mot sløsing.

Få ting gjør meg så oppgitt og frustrert over at vi i dag fører en politikk som belønner sløsing. At vi oversvømmes med produkter som går i stykker, som er umulige eller dyre å reparere. At det offentlige kaster tonnevis av fullt brukbare møbler og klær hver dag. At butikker får skattelette for å kaste varer, og at matbransjen kaster daglig 514 tonn spiselig mat.

Takk for at du er med!

Heldigvis er vi mange som er enige i at denne galskapen må ta slutt. Det er nå 17.642 som har skrevet under for at politikerne skal innføre en tiltakspakke mot sløsing. Du og jeg kan ikke ha hovedansvaret for å få slutt på overforbruket av naturressurser – her trenger vi politisk endring!

Økt press

Det store engasjementet mot sløsing og overforbruk legger press på den nye regjeringen. Tusen takk til alle dere som skrev under på at vi må gjøre noe med sløsepolitikken, og til alle dere andre som engasjerte dere i sosiale medier.

Det nytter å mase!

Masingen på politikerne har nyttet. Regjeringen signaliserer nå et oppgjør med sløsesamfunnet i ny regjeringsplattform – og det har dere vært med å bidra til.

Flere av våre krav inne i erklæringen
I regjeringsplattformen, står det blant annet at det skal innføres en matkastelov, legge til rette for reparasjonsmerking og at de vil endre praksis i offentlige anskaffelser, blant annet når det kommer til bærekraft. De ønsker også å utvikle tiltak for å redusere avfall og øke gjenvinningsgraden. Dette er lovende takter fra den nye regjeringen!
Sammen må vi fortsette å kjempe for at politikerne faktisk innfører tiltakene som får ned sløsingen. Vi klarer ikke bekjempe klimakrisa uten å bekjempe overforbruket. Jeg håper du er med! - Bli medlem! (Hvis du ikke er det allerede!)

Les mer om hva vi mener om regjeringserklæringen her.