Hopp til hovedinnhold

Dette har vi oppnådd i 2021

Publisert 04. januar 2022

Takket være våre medlemmer og støttespillere har vi fått til mye i 2021. Her er noen motiverende høydepunkt.

✔️ Vårt forslag om en åpenhetslov er vedtatt!

Rundt 9000 norske selskaper blir nå lovpålagt å sikre gode arbeidsforhold og menneskerettigheter blant sine leverandører. Til sommeren trer den i kraft!

✔️ Sikkerhetsavtalen for tekstilarbeiderne ble forlenget!

Den livreddende avtalen stod i fare for å bli forlatt av tekstilgigantene. Etter massivt press fra oss, og våre nettverk, har nå 154 tekstilselskaper signert den nye sikkerhetsavtalen i Bangladesh.

✔️ Regjeringen vil innføre matkastelov!

Arbeiderpartiet og Senterpartiet støtter i regjeringsplattformen vårt forslag om en lov som forplikter matbransjen til å redusere matsvinnet.

✔️ Mindre soya i dyrefôr!

Vi mener at import av soya fra Brasil ikke er bærekraftig. Det er derfor gledelig at landbruket har redusert forbruket av problematisk soya til dyrefôr.

✔️ Regjeringen vil ha utslippsfritt oljefond!

Regjeringen skal ifølge sin plattform gjøre fondet utslippsfritt innen 2050.

✔️ Vi ble nominert til Nordisk Råds miljøpris!

Framtiden i våre hender ble nominert for vårt arbeid for bærekraftig mat i politikken, på skoler og sykehjem, og opp mot næringslivet.

✔️ Et vanvittig miljøengasjement – 44 000 medlemmer!

Miljøengasjementet ble ikke avlyst i 2021. Sjekk disse inspirerende tallene: 7000 har meldt seg inn i 2021 så nå er vi 44.000 medlemmer. 17.600 har skrevet under for en tiltakspakke mot sløsing! 1000 elever på videregående skoler i Vestland har kuttet ut plast i vår plastutfordring. Hundrevis av skoleelever i Trondheim og Asker har lært hvordan de kan unngå matsvinn. 5500 frivillige har ryddet plast og avfall langs vassdrag i Innlandet. 6615 klimahandlinger ble gjennomført under vår klimadugnad. Og mye, mye mer.

Tusen takk til våre medlemmer og støttespillere som gjør dette mulig.

Jeg håper alle gode krefter er med oss videre!

Bli medlem!