Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Miljøbevisst rengjøring

Til vanlig rengjøring kommer du langt uten et eneste vaskemiddel. (Illustrasjon: Istockphoto)
Mange driver massiv kjemisk krigføring mot skitt og lort, og har et helt arsenal av vaskemidler i kjøkkenbenken. Det er sjelden nødvendig. Her får du tips om bedre alternativer.

Tips om strømsparing

Med etterisolering, temperaturstyring, riktig utstyr og gode vaner kan du spare kutte strømforbruket mye, til glede for både miljøet og lommeboka.

Slik kjøper du miljømerket strøm

Å kjøpe strøm med fornybargaranti er et rimelig og enkelt bidrag i kampen mot klimaforandringene. Ditt grønne forbrukervalg vil bidra til mer produksjon av fornybar kraft i Europa.

Unngå giftig sankthansbål

Foto: killsound/flickr
Impregnert trevirke kan gje frå seg giftig gass når det brenn. Brenn derfor ikkje dei grågrøne plankane på sankthansbålet.

Ofte stilte spørsmål om strøm

Hva er det som sluker mest strøm? Hvor lurt er det å kjøpe varmepumpe? Og hvorfor eksporterer Norge egentlig strøm til utlandet? Vi har svart på spørsmålene du ikke tør stille, men gjerne vil ha svar på.

Ta en dusj med noen du er glad i

Vi spurte våre Facebook-venner om deres beste tips for å spare strøm. Forslagene var mange – og kreative.

Solvarme i egen bolig

Selv om Norge har store sesongvariasjoner, er det også her mer enn nok sol til at solvarme er en interessant energikilde. Over 2/3 deler av energiforbruket i boliger og næringsbygg går til varmtvann og oppvarming. Et solfangeranlegg kan dekke 50-70% av varmtvannsforbruket, og 20-30 % av oppvarmingsbehovet på årsbasis i en norsk gjennomsnittsbolig.

Energimerking av hus

Nå skal alle boliger, hytter og yrkesbygg som selges eller leies ut ha en energiattest. Slik gjør du det.

Miljøbevisst vedfyring

Det er stort sett mer miljøvennlig å varme opp huset med ved enn med strøm. Hvis du fyrer riktig får du mer varme og mindre forurensning ut av veden. Bra for miljøet og bra for lommeboka.
- Annonse -
Grønn myteknusing