• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Miljøbevisst rengjøring

Til vanlig rengjøring kommer du langt uten et eneste vaskemiddel. (Illustrasjon: Istockphoto)
Mange driver massiv kjemisk krigføring mot skitt og lort, og har et helt arsenal av vaskemidler i kjøkkenbenken. Det er sjelden nødvendig. Her får du tips om bedre alternativer.

Kompostering av hageavfall

Hageavfallet har lett for å bli en plage i hagen, og det kan være fristende å kjøre vekk løv og kvist. Men er det smart å kvitte seg med hagens egne ressurser, for etterpå å fylle på med jord og gjødsel fra hagesenteret? Lær deg heller kunsten å kompostere.

Kompostering av matavfall

Har du hage? Grønnsaksskrell og middagsrester kan bli til like god gjødsel som du får kjøpt i butikken. Med en isolert kompostbinge og litt innsats lager du din egen jordfabrikk utenfor stueveggen.

Slik kjøper du miljømerket strøm

Å kjøpe strøm med fornybargaranti er et rimelig og enkelt bidrag i kampen mot klimaforandringene. Ditt grønne forbrukervalg vil bidra til mer produksjon av fornybar kraft i Europa.

Unngå giftig sankthansbål

Foto: killsound/flickr
Impregnert trevirke kan gje frå seg giftig gass når det brenn. Brenn derfor ikkje dei grågrøne plankane på sankthansbålet.

Ofte stilte spørsmål om strøm

Hva er det som sluker mest strøm? Hvor lurt er det å kjøpe varmepumpe? Og hvorfor eksporterer Norge egentlig strøm til utlandet? Vi har svart på spørsmålene du ikke tør stille, men gjerne vil ha svar på.

Ta en dusj med noen du er glad i

Vi spurte våre Facebook-venner om deres beste tips for å spare strøm. Forslagene var mange – og kreative.

Spar strøm

Vinteren har så langt vært kald, og prisene på strøm når nye høyder. Hva kan du gjøre for å spare strøm? 

Solvarme i egen bolig

Selv om Norge har store sesongvariasjoner, er det også her mer enn nok sol til at solvarme er en interessant energikilde. Over 2/3 deler av energiforbruket i boliger og næringsbygg går til varmtvann og oppvarming. Et solfangeranlegg kan dekke 50-70% av varmtvannsforbruket, og 20-30 % av oppvarmingsbehovet på årsbasis i en norsk gjennomsnittsbolig.

Energimerking av hus

Nå skal alle boliger, hytter og yrkesbygg som selges eller leies ut ha en energiattest. Slik gjør du det.
- Annonse -
Grønn myteknusing