• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Slik komposterer du matavfallet

Har du hage? Grønnsaksskrell og middagsrester kan bli til like god gjødsel som du får kjøpt i butikken. Med en isolert kompostbinge og litt innsats lager du din egen jordfabrikk utenfor stueveggen.

Slik kjøper du miljømerket strøm

Å kjøpe strøm med fornybargaranti er et rimelig og enkelt bidrag i kampen mot klimaforandringene. Ditt grønne forbrukervalg vil bidra til mer produksjon av fornybar kraft i Europa.

Unngå giftig sankthansbål

Foto: killsound/flickr
Impregnert trevirke kan gje frå seg giftig gass når det brenn. Brenn derfor ikkje dei grågrøne plankane på sankthansbålet.

Ofte stilte spørsmål om strøm

Hva er det som sluker mest strøm? Hvor lurt er det å kjøpe varmepumpe? Og hvorfor eksporterer Norge egentlig strøm til utlandet? Vi har svart på spørsmålene du ikke tør stille, men gjerne vil ha svar på.

Ta en dusj med noen du er glad i

Vi spurte våre Facebook-venner om deres beste tips for å spare strøm. Forslagene var mange – og kreative.

Spar strøm

Vinteren har så langt vært kald, og prisene på strøm når nye høyder. Hva kan du gjøre for å spare strøm? 

Solvarme i egen bolig

Selv om Norge har store sesongvariasjoner, er det også her mer enn nok sol til at solvarme er en interessant energikilde. Over 2/3 deler av energiforbruket i boliger og næringsbygg går til varmtvann og oppvarming. Et solfangeranlegg kan dekke 50-70% av varmtvannsforbruket, og 20-30 % av oppvarmingsbehovet på årsbasis i en norsk gjennomsnittsbolig.

Hjelp! Hva gjør vi med batteriene?

Er du en av dem som samler opp brukte batterier i en boks og ikke vet hvor du skal gjøre av dem?

Energimerking av hus

Nå skal alle boliger, hytter og yrkesbygg som selges eller leies ut ha en energiattest. Slik gjør du det.

Miljøbevisst vedfyring

Det er stort sett mer miljøvennlig å varme opp huset med ved enn med strøm. Hvis du fyrer riktig får du mer varme og mindre forurensning ut av veden. Bra for miljøet og bra for lommeboka.

Bruk mindre strøm

Strøm spart gir noen ekstra kroner på kontoen og det er bra for miljøet. (Foto: Istockphoto).
Norge er det landet i verden der det forbrukes mest elektrisk energi per innbygger. Norske husholdninger bruker i gjennomsnitt rundt 8.000 kWh strøm per person i året, mens tilsvarende tall for Danmark, Island og mange andre land er rundt 2000 kWh.
- Annonse -
Grønn myteknusing