• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

KLP flytter fra kull til fornybar

KLP har tidligere investert i kullindustri i Indonesia.

KLP kutter sine investeringer i kullindustri og flytter investeringer til fornybar energi. KLP leverer pensjon, finans og forsikringstjenester til kommune, stat og private bedrifter.

Klima sett fra Kina

Vi er fortsatt et utviklingsland, det må folk huske på når de utfordrer oss på klima, sa Shi Yi, fra den kinesiske ambassade i Oslo.

Nå skal folkehøgskolene bli mer bærekraftige

I samarbeid med Folkehøgskolerådet skal Framtiden i våre hender starte et spennende undervisningsopplegg om miljø og bærekraft for norske folkehøgskoler. Bergesensstiftelsen bidrar med økonomisk støtte.

Dette krever vi av statsbudsjettet

Arbeidet med statsbudsjettet for 2015 er i gang, og her kan du lese Framtiden i våre henders innspill til regjeringen.

Velkommen til vinterens viktigste miljøkonferanse

Hvordan kan vi løse klimakrisen på en rettferdig og solidarisk måte? Velkommen til konferanse 27. februar!

Venstre og KrF reddet miljøstumpene

Etter flere dagers forhandling har de fire borgerlige partiene blitt enige om nytt statsbudsjett. – Vi gratulerer Venstre og KrF som har farget et grått budsjett grønnere, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Statsbudsjett med grønnskjær

Regjeringen leverer sitt beste klimabudsjett på åtte år, men det er langt fra nok til å kutte i de norske utslippene, mener Framtiden i våre hender.  

En skisse til nedkjøling

«Vi vil ikke tro på det vi vet», sier den franske naturfotografen Yann Arthus-Bertrand. Mange har sett hans storslagne fotografier av noen av de vakreste tingene som finnes på jorden.

Blå klimaskuffelse

Framtiden i våre hender er skuffet over at klima ikke er blant åtte satsingssaker i den nye regjeringsplattformen. – Uten drahjelp fra opposisjonen kommer de norske utslippene til å fortsette å øke, mener Arild Hermstad.

Glad for olje-nei i Lofoten

Framtiden i våre hender er glad for at en ny regjering har sagt nei til oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Reaksjon på FN-rapport: Solberg må ta klimaledelse

Hastverk: Etter åtte tapte år i klimapolitikken haster det å sette Norge på sporet mot nullutslipssamfunnet. (Foto:Istockphoto))
FNs klimapanel fjerner enhver tvil om klimaendringene er menneskeskapte.  En ny regjering må få med seg folk og næringsliv  på en helt ny klimapolitikk, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At Norge går foran i arbeidet for å sikre forpliktende avtaler som garanterer massive overføringer fra rike til fattige land for å betale vår klimagjeld.
  • Fordeling av forpliktelser og rettigheter som innebærer at rike lands utslipp må reduseres mest, mens enkelte fattige land kan øke sine utslipp.
  • En rettferdig fordeling av utslippsrettigheter som innebærer at alle mennesker i verden kan slippe ut maksimalt ett tonn CO2 i snitt i 2050.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -