Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hvem vil vel gjøre seg vakker med små miljøbomber? (Illustrasjonsfoto: Istockphoto)
Hvem vil vel gjøre seg vakker med små miljøbomber? (Illustrasjonsfoto: Istockphoto)

Smykk deg vakker og grønn

Visste du at en gullring gir 20 tonn med giftig gruveslam? At diamanter kan være vakre, funklende miljøbomber? Heldigvis er det enkelt å smykke seg vakker på en bærekraftig måte.

Visste du at en gullring gir 20 tonn med giftig gruveslam? At diamanter kan være vakre, funklende miljøbomber? Heldigvis er det enkelt å smykke seg vakker på en bærekraftig måte.

Gull, sølv og edelstener kan ha en beksvart bakside som verken er vakker eller skinnende. Gruveindustrien står for enorme klimagassutslipp, er storforbruker av helse- og miljøfarlige kjemikalier, forårsaker enorme miljøødeleggelser og knyttes til menneskerettighetsbrudd mange steder i verden. Her har du tipsene som gjør deg både grønn og vakker.

 • Kjøp produkter laget av fairtradegull og -sølv, eller 100% resirkulert gull, sølv, titan og platina. Unngå nytt gull, sølv og nye edelstener.
 • Perler er et miljøvennlig alternativ.
 • Velg smykker laget av resirkulert materialer eller andre bærekraftige alternativer som glass og plast.
 • Har du smykker du ikke bruker? Få en gullsmed til å smelte om smykker av edle metaller og lage et nytt smykke til deg.
 • Gjenbruk smykker. Arvesmykker kan pusses opp og repareres. Det finnes også et stort marked for brukte smykker, for eksempel på ebay.com eller finn.no.
 • Byttelån! Smykker brukes ofte for lite og ligger bortgjemt i smykkeskrin til ingen nytte. Bedre å byttelåne smykker i stedet for å kjøpe nytt.
 • Be om etiske produkter. Spør din gullsmed om etiske og bærekraftige produkter som ikke skader miljøet, ikke bruker barnearbeid eller bryter med urfolks rettigheter og andre internasjonale konvensjoner.
 • Kreativ? Lag dine egne smykker. Ingen smykker framhever personligheten mer enn smykker du selv har laget. På nettet finnes det mange guider og tips til hvordan du kan gå fram.
 • Det finnes mange nettbutikker som selger økologiske og bærekraftige smykker, sjekk gjerne disse nettsidene:

  - LiBe - etisk mote
  - Friends fair trade
  - Green Oro
  - Earthwise Jewelry
  - People Tree
  - Natural collection
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -