Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Data og elektronikk

Forbrukerelektronikk belaster klimaet under produksjon og kan inneholde miljøgifter som også kan være helsefarlige. Her er våre beste tips til hva du kan gjøre.

Her er våre beste tips til å beholde mobilen din så lenge som mulig. Bra for miljøet, klimaet og lommeboka.

Å kjøpe brukt kan spare planeten for miljø- og klimabelastningen av å lage nye ting. Her er tipsene du trenger for å bli en miljøsmart og trygg bruktkjøper.

Bli miljøvenn med de elektroniske dingsene dine.

Både for miljøet og arbeiderne kan det være lurt å tenke seg om en gang til før du kjøper ny mobiltelefon.

Slik kommer du ut av mobilavhengigheten.
Velg rett bærbar PC og spar planeten for klimagassutslipp og miljøgifter. (Illustrasjon: Istockphoto)
En bærbar datamaskin kan være et godt miljøvalg for mange. Vi gir deg de beste tipsene for å gjøre det grønneste bærbare kjøpet.
Miljømerket elektronikk er bedre for både planeten og deg. Du unngår helsefarlige stoffer og får strømgjerrige produkter. Planeten spares for klimagassutslipp og unødvendige miljøbelastninger. Vi viser vei i miljømerkejungelen.
Et nettbrett kan hjelpe deg til å redusere klimafotavtrykket ditt hvis du er villig til å endre på medievanene dine. (Illustrasjon: Istockphoto)
Smått er godt om du vil bli en klima- og miljøvennlig databruker. Dropper du å kjøpe ny stasjonær datamaskin til fordel for et nettbrett, sparer du klimaet for rundt et halvannet tonn med klimagassutslipp. Bruker du nettbrettet på en miljøsmart måte, kan du kutte enda mer i utslippene dine.
Du kan enkelt bli en grønn venn med datamaskinen din og spare planeten vår for klimautslipp og miljøgifter. Samtidig kan du spare lommeboka for tusenvis av kroner.
Å ha boksamlingen i hånda i stedet for i bokhylla kan være svært miljø- og klimavennlig. (Illustrasjon: istockphoto)
En papirbok har et utslipp på mellom to og syv kilogram CO2, papirforbruket truer titusenvis av arter over hele planeten og kjemikaliebruken er enorm. Er e-bøker bokelskerens miljøredning?