• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Klager inn Colgate for brudd på markedsføringsloven

Colgates egenomtale av tannkremen Colgate Total er i strid med markedsføringsloven, mener Framtiden i våre hender. Vi har nå klaget inn Colgate til Forbrukerombudet.

Deodoranter kan skape antibiotikaresistens

Triklosan kan gjøre bakterier resistente mot antibiotika. Likevel bruker Calvin Klein, Paco Rabanne og Davidoff det omstridte stoffet i sine deodoranter. Men det fins også deodoranter som er gode miljøvalg.

Advarer mot spray-solkrem

Solspray som inneholder stoffet Titanium Dioxide kan være kreftfremkallende. Dropp sprayen, velg heller solkrem som smøres på huden og se etter svanemerket, råder Framtiden i våre hender.

Én av tre kan tenke seg «shoppestopp»

– Jeg er ferdig med billigmote og impulskjøp for godt, sier Irina Lee. Hun er en av stadig flere nordmenn som vil kutte ut shopping av unødvendige ting. Framtiden i våre hender applauderer.

Vi vil ha opplevelser under juletreet

Seks av ti nordmenn vil heller ha mat, opplevelser og tjenester til jul enn ting, viser ny undersøkelse.

Ga bort bryllupsgaven

Da Silje og Andreas giftet seg, ville de heller støtte en god sak enn å få gaver de ikke hadde bruk for. Derfor ønsket de seg pengegaver til Framtiden i våre hender.

Et år uten shopping

Nordmenns kjøp av klær har fordoblet seg de siste 20 årene. Nå har derimot både kjente og ukjente personligheter avlagt et løfte om å avstå fra all shopping ut året. Er stopshop blitt en ny trend?

Jubler over redusert forbruk

Veksten i det private forbruket har stagnert de siste årene.  Det er godt nytt for miljøet, mener Framtiden i våre hender.

Grønn kultur

Kulturopplevelser er det mest miljøvennlige du kan bruke dine kroner på.Siri valgte gjenbruk som bryllupstema

Siri Therese Flamme-Larsen er over gjennomsnittet opptatt av miljø. Derfor valgte hun gjenbruk som tema i bryllupet sitt.

Tips til søppelkutt

I 2011 økte ikke bare den absolutte avfallsmengden (2.183.000 tonn), det ble også rekord per innbygger. Hver av oss kastet 438 kg avfall i 2011, 5 prosent mer enn året før. Vi har tips til hvordan du kan kutte søppelmengden.
Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At det skal bli billigere og lettere å velge miljøvennlig.
  • At miljøskadelig forbruk begrenses.
  • Informasjon på alle varer som viser miljøbelastningen ved produksjonen.
  • At nordmenns forbruk blir grønnere og mer bærekraftig.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -