Hopp til hovedinnhold
  • Klær

Syv merker som tilbyr reparasjon

Publisert 05. oktober 2022

Å få turtøyet og -utstyret reparert forlenger levetiden og sparer miljøet. Visste du at flere merkevareprodusenter tilbyr reparasjon og originale deler om du vil fikse selv?

Å bytte glidelås i turjakka du har så mange minner med, eller lappe riften i teltet som har tatt vare på deg mang en vinternatt, er ikke så lett gjort for mange av oss. Hva er YKK? Hva slags tråd eller lim skal brukes? Fortvil ikke. Her er produsentene som tilbyr reparasjon og sender deg originale deler hvis du kan gjøre jobben selv. Det kan ikke bli bedre enn at de som kjenner produktene best tar reparasjonsjobben. Husk at klær og utstyr må være rent før det blir innlevert.

Bergans

Har egen systue som bytter glidelåser, lapper rifter og fikser hemper med mer. Hvis du kan gjøre jobben selv har Bergans reservedeler til deg. Å bruke originale spenner, glidelåser og til og med stoffbiter er smart for å sikre at funksjonaliteten til klær eller utstyr blir best mulig. Pris på reparasjon og deler fås ved å kontakte kundesenteret.

Norrøna

Kan reparere alle produktene de selger og tilbyr delene som trengs om du vil fikse selv. Du kan også levere produkter til reparasjon i Norrøna sine butikker i Oslo eller Stockholm. Norrøna kan også tilpasse produktene de selger for at de skal passe perfekt til deg, for eksempel kan du få lagt opp eller forlenget ermer. Norrøna har også 5 års garanti mot produksjons- og materialfeil.

Helsport

Reparerer og tilpasser teltene de selger. I tillegg vil du nok få hjelp om du har kjøpt en ryggsekk også. Helsport tilbyr faktisk service i hele produktets levetid og garanterer levering av reservedeler i minst 10 år. Etter ti år skriver Helsport at de vil finne en løsning, selv om originaldelen ikke kan oppdrives. Før innlevering må bardunene på telt være kveilet opp - og ikke leveres i en floke. Tilbyr også å sy på stormmatter og ekstra lufteventil. Har laget flere reparasjonsvideoer med instruksjoner til deg som kan ordne selv.

Northern playground

Har livstidsservice for klærne de selger, og vektlegger også slitesterke materialer og tidløst design slik at klærne får så lang levetid som mulig. Northern playground reparerer for deg, men kan også sende deg nødvendig utstyr slik at du kan reparere selv.

Brynje of Norway

Reparerer sømmer, skifter strikk og glidelås også etter at garantitiden på to år er utløpt, til faste priser i sin systue i Larvik. Tilbyr også reservedeler om du kan gjøre jobben selv. For deg som vil gjøre enkle reparasjoner selv har Brynje en instruksjonsvideo til deg.

Lundhags

Tilbyr reparasjon og service på både klær og sko, som kan leveres til Swix sin konseptbutikk på Lørenskog. Skallstøvler kan være utfordrende å reparere for andre enn produsenten selv, siden såler og annet er spesialtilpasset. Har utvidet garanti for produksjons- eller materialfeil, gitt at støvlene er vedlikeholdt rett av kunden.

Houdini

Tilbyr reparasjon av produkter hos fast ekstern skredder i Norge, men har ingen fast prisliste. I Sverige kan produkter leveres inn til merkevarens egne butikker, og Houdini skal også åpne egen butikk i Oslo som kan ta inn produkter for reparasjon. Houdini anbefaler å bruke en lokal skredder om en ikke har anledning til å komme til en av butikkene. I så fall kan Houdini sende reservedeler til skredderen.

Det er flere merkevarer som sender reservedeler til produktene de selger, enn de som er omtalt over. Sjekk merkevarens nettsider eller ta kontakt med merkevarens kundesenter, norsk distributør eller spør i butikken der du kjøpte produktet.

Artikkelen er oppdatert. Den ble først publisert 08-11-2016