Hopp til hovedinnhold

Svar på dine spørsmål om medlemskap

Ofte stilte spørsmål om medlemskap i Framtiden i våre hender.

→ Hva betyr det å være medlem i Framtiden i våre hender?

Medlemmene gir oss påvirkningskraft og innflytelse overfor politikere, myndigheter, næringsliv og befolkningen ellers i arbeidet med å løse klima- og naturkrisen. Som medlem betaler man et månedlig eller årlig beløp som gir oss de økonomiske ressursene vi trenger for å få oppnå endring. Vi holder medlemmene oppdatert om arbeidet vårt i nyhetsbrev på e-post og et medlemsblad som utgis tre ganger årlig.

→ Hva koster et medlemskap?

Et medlemskap har en valgfri månedlig eller årlig betaling. Beløpet kan settes ut ifra egen økonomi.

→ Får jeg skattefradrag?

Ved innbetaling av mer enn kr. 500,- årlig kan man få skattefradrag. For å få skattefradrag må du registrere personnummer via Min side. Du kan lese mer om skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner hos Skatteetaten.

→ Hvilke ulike medlemskap og betalingsmåter har dere?

Vi har ordinært medlemskap og student/lavprismedlemskap med månedlig eller årlig trekk gjennom VIPPS eller avtalegiro.

→ Hva går pengene til? 

For å få gjennomslag for våre løsninger på klima- og naturkrisen driver vi et aktivt informasjons- og påvirkningsarbeid. Vi har ansatte som arbeider for å få viktige miljøsaker omtalt i mediene, vi driver påvirkningsarbeid i møte med politikere og næringsliv, vi skriver rapporter med mye mer. Medlemsinntektene gjør det mulig å gjøre dette arbeidet. Les mer om hvorfor medlemskap i en miljøorganisasjon er viktig her.

→ Hvordan kan jeg engasjere meg?

Vi har flere lokallag rundt i Norge, hvor man engasjere seg sammen med andre i nærområdet, ved å delta på arrangement og prosjekter som byttekvelder, møter og debatter, miljøvennlig matlaging, fiksekvelder og reparasjonskurs. Som medlem er man også være med å styre organisasjonen igjennom landsmøter hvor hvert lokallag er representert. Finn ditt nærmeste lokallag her.

→ Hva er husstandsmedlemmer?

Det er mulig å føre opp familiemedlemmer i husstanden på ditt medlemskap. Dette er helt gratis. Du vil da stå selv som hovedmedlem, og husstandsmedlemmer vil ikke bli kontaktet. Med husstandsmedlemmer øker medlemstallet vårt, og vår påvirkningskraft. Det er ingen aldersgrense på husstandsmedlemmer, da man bare trenger navn og fødselsdato, og det er derfor en enkel måte å engasjere seg også før man fyller 18 år.

→ Må jeg være aktiv for å være medlem?

Det er ulike måter å engasjere seg og man velger selv om man vil støtte økonomisk eller også delta på ulike arrangementer og gjennom lokallag. Ved å være medlem støtter du uansett arbeidet til Framtiden i våre hender og gir oss større påvirkningskraft.

→ Kan jeg gi en gave?

Vi setter pris på alle typer bidrag som vil gi oss større gjennomslagskraft. Her kan du gi medlemskap i gave eller gi et enkeltbeløp.

→ Hvordan kan jeg oppdatere adresse og gjøre andre endringer?

Dersom du har flyttet, byttet e-post-adresse eller lignende kan du oppdatere det på Min side. Her kan du også endre medlemsbeløp. Dersom du øker beløp og har betaling gjennom avtalegiro, må du huske å endre beløpsgrense på avtalegiro i nettbank. Andre endringer gjøres ved å sende e-post til [email protected].