Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Desse butikkane tilbyr varer de mener er produsert på ein meir forsvarleg og miljøvennleg måte.
Desse butikkane tilbyr varer de mener er produsert på ein meir forsvarleg og miljøvennleg måte.

Her finn du etisk og miljøvenleg mote

Er du opptatt av miljøvenlege og etisk produserte klede? Her er ei oversikt over butikkar og nettbutikkar med grøn og etisk profil.
Er du opptatt av miljøvenlege og etisk produserte klede? Her er ei oversikt over butikkar og nettbutikkar med grøn og etisk profil.

Norske nettbutikkar

LiBe FAIR LIVING profilerer seg som berekraftig, økologisk og etisk og sel klede, tilbehør og interiør frå anerkjende etiske merker i Oslo. Organiserer også private visningar utanom opningstidene og har ein større nettbutikk. . Adresse: Gjøvikgata 1, 0470 Oslo.

Nøstebarn har klede i ubehandla, økologisk ull til store og små. Oppgir også kor dei får skinnet sitt garva. Har nettbutikk og vanlige butikkar: Adresser: Bentsebrugata 29, 0469 Oslo, Rådhustorget 3, 1337 Sandvika, Breigata 16, 4006 Stavanger, Hardangerveien 21, 5224 Nesttun, Fjordgata 28, 7010 Trondheim.

Corkini: Nettbutikk med vesker og sekker laget av miljøvennlig kork og håndverkere fra Portugal. Kork er et svært miljøvennlig materiale og et bra alternativ til miljøbelastende skinn. Høsting av kork bidrar til at de viktige eikeskogene i Portugal ikke hogges og forblir et viktig hjem for et bredt mangfold av arter.

Rippleway har et utvalg klær i økologisk bomull og sko laget av resirkulerte materialer. Butikk: Semsveien 2, 3140 Nøtterøy.

Just fashion: Nettbutikk basert i Oslo som også har pop-up stores. Arbeider med designarar med fokus på berekraftig produksjon. Har utarbeida ulike stempel som seier meir om designen til dømes er etisk produsert og om du kan spore leveringskjeden, om det er vegansk, om kleda har eit lågt karbonavtrykk og liknande. Just fashion har klede, accessories og smykke, for både kvinner og menn.

SØLV: Har som mål å redusere forbruk og lagar derfor bare klede på bestilling. Brukar ull frå Noreg, samt norske garnprodusentar og veveri. Brukar ein anerkjend syfabrikk i Portugal med etiske prinsipp.

Mud Jeans: Eit klesmerke som sel klede produsert av økologiske, resirkulerte og rettferdig produsert bomull (GOTS-sertifisert). Produsentane tek berre i bruk bomull dyrka av bønder tilslutta Fairtrade eller BCI-organisasjonar.

Gudrun Sjödén merker sine eigne produkt etter kor økologiske og miljøvenlege kledene er etter til dømes GOTS-standard og Fairtrade.  Adresser: Nedre Slottsgate 15 og Markveien 51, Oslo. Har også nettbutikk.

BONECO/Et grønnere liv sel økologiske matvarer, hudpleieprodukt, miljøvenlege varer og økologiske klede til barn. Adresse: Gamle Drammensvei 38, Stabekk. Har også nettbutikk.

Hekne: Norsk klesmerke som satser på produkter i miljøvennlige og slitesterke materialer. Klærne er også designet for å passe til mer enn en sesong. Har blant annet utvalgte klær laget av resirkulert ull og GOTS-sertifisert bomull. Produksjon i Litauen og Tyrkia. Hver kolleksjon får farger etter en utvalgt fugleart.

Nudie Jeans produserer jeans av 100 prosent organisk bomull, medlem av Fair Wear Foundation og reparerer dine øydelagde jeans i utvalde butikkar. I Noreg finnast ein, i Grønnegata 1, 0352 Oslo. Buksene finnast også i fleire utvalde butikkar i Noreg (http://www.nudiejeans.com/stores/#/q=norway), samt på nett.

Earthereal sel økologisk, Fairtrade og GOTS sertifiserte t-skjorter. 

Etikken ein idealistisk driven konseptbutikk med fokus på økologisk og sosial berekraft. Sel ulike produkt, i tillegg til klede for både kvinner og menn. Har også nettbutikk  Adresse: Fjordgata 52, Trondheim. 

Lev LogiskEin grøn nettbutikk med fokus på miljøvenlege produkt for barn og mor.

Naturlig liv: Satsar på økologisk, giftfritt og miljøvenleg i sine produkt. Har klede til baby.

Cotton ChildHar klede til barn og vaksne i miljøvenleg bomull, garantert fri for kjemikaliar, tungmetallar og giftstoff.

Happy PlanetSel handlaga produkt produsert i blant anna Ghana og Nepal. Har mellom anna fargerike kjolar til barn.

Lilli&LeopoldProduserer ullundertøy for barn i økologisk merinoull som også er garantert mulesingfritt. Varene blir selde i utvalde butikkar (sjå oversikt her), samt på nett.

Internasjonale nettbutikkar som sender til Noreg

People Tree er sett på som pioneren innafor fairtrade og miljøvenleg berekraft innanfor mote. Har som mål å ha ei forsyningskjede som er 100 prosent fairtrade og har vunne fleire prisar for arbeidet med etikk. Har klesplagg for kvinner og menn

Prana: Har godt fokus på miljøvennlige materialer som økologisk bomull, resirkulert polyester, hamp og gjenvunnet ull i mange av sine produkter. Flere produkter der ull og bomull, med svært høy klima- og miljøbelastende, er blandet med mer miljøvennlige materialer. En god del av klærne er Fairtrade-sertifisert. Detaljert informasjon om materialvalg og rettferdig produksjon er oppgitt under hvert plagg på nettsiden. Prana har norsk distributør, så enkelte sports- og klesbutikker fører merkevaren.

Kuyichi marknadsfører seg som selskapet som var først ute med økologiske jeans. Dei brukar resirkulert bomull, plastflasker og alternative materialar som hamp. Berekraft og openheit er viktig for selskapet, som viser på si nettside kor dei får produsert dei ulike klesplagga. Ein butikk i Noreg fører kleda deira – MiN boutique, Storgata 46 i Molde.

Fashion-conscience har som mål å samle etiske og økologiske klede frå designarar frå heile verda med internasjonal merking for mellom anna fairtrade, etiske og berekraftige varer.

Bibico jobbar med naturlege materialar produsert av fairtrade-sertifiserte kooperativ som hjelper kvinner med utdanning og arbeid.

Nomads Clothing har fairtrade-produserte klede for kvinner og eeigne retningslinjer for produksjon og miljø.

Faircloth & Supply lagar klede i organisk lin, og for kvart selde plagg til selskapet ei skuleuniform og skulegang for ei jente Nepal i eitt år.

Rawganique lagar sweatshop-frie klede i økologisk bomull, lin og hamp produsert i USA, Canada og Europa.

Om listen med (nett)butikker og merkevarer:

  • Listen er basert på (nett)butikker som i hovedsak selger klær (og annet) med materialer og produksjon sertifisert under ordningene Fairtrade, Miljømerket Svanen, GOTS, Naturtextil IVN, Naturleder IVN, EU blomsten og Oeko-tex. Ved produksjon i lavkostland i Asia er det ikke tilstrekkelig at bare materialene har en miljø- og etikksertifisering. Ved produksjon ved fabrikker i Europa, Nord-Amerika og Oseania vil det være tilstrekkelig at materialene er sertifisert. Vi vil vurdere unntak i enkelttilfeller hvor produktet er laget av et åpenbart miljøvennlig materiale fra, og i tillegg produsert ved en fabrikk, i regionene nevnt over (minus Asia).
  • Vår etikk- og miljøvurdering er basert på sertifiseringene nevnt over, og sier ingenting om de faktiske forholdene på fabrikkene eller i leverandørkjeden ellers for produkter som selges av butikkene nevnt i vår liste.
  • Alle klær har et høyt miljøfotavtrykk uavhengig av hvor og hvordan de er produsert. Det beste en kan gjøre for miljøet er å forsøke å redusere forbruket av nye klær og ta godt vare på klærne en har.

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 30 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

Relaterte artikler