Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønne tips

Våre beste tips til en mer miljøvennlig hverdag.

Unngå produkter med det internasjonale miljøgiftsymbolet (midten).

Miljøgifter i tingene dine kan skade både livet i naturen og deg.

Klar for en miljøvennlig ferie på skinner? Ikke så togvant? Sørg for minimalt med friksjon på turen med våre kjappe tips.

Butikkene kaster mer enn 60.000 tonn mat hvert år. De må skjerpe seg, men vi som er kunder kan også hjelpe butikkene litt til å redusere svinnet.

Lyst til å finne noen nye kjøttfrie middagsfavoritter? Her er matskribentenes beste tips til hverdagsvegetarmiddager!

(Foto: alexfan32 / Shutterstock.com)
Er bilen den dyreste pyntegjenstanden din? I snitt bruker vi den bare rundt skarve 280 timer i året, men bilen står likevel for en stor andel av miljøfotavtrykket ditt.

Hva står igjen på frokostbordet når du fjerner skinkeosten og salamien? Her er forslag til noen nye pålegg du kan teste dersom du vil gjøre brødmaten litt mindre kjøttbasert.

Norske husholdninger kaster hvert år 225.600 tonn mat som kunne ha vært spist. Her er noen tips for å ta bedre vare på maten.

Nordmenns oppussing slipper ut 3,5 millioner tonn CO2 og lager 450 000 tonn avfall i året. Mye av det som skiftes ut og kastes er fullt brukbare ting.

Trenger jeg egentlig den jakka? En shoppestopp kan hjelpe oss til å tenke over hvor ofte vi egentlig trenger nye klesplagg og sette pris på klærne våre.

Kunnskap om reparasjon hjelper oss å holde forbruket på et lavere nivå, og gjør at vi kan gi tingene våre lengre levetid.

Å redusere bilbruken er det viktigste du kan gjøre for å reise klima- og miljøvennlig til jobben. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan gjøre det.

Mange prøver å få oss til å kjøpe mest mulig, og det kan være vanskelig å skille hva man trenger og ikke. Det er lov å like fine ting. Vi trenger bare ikke så mange av dem for å ha det bra.

Å droppe flyreisene er en av de mest effektive klimahandlingene du kan gjøre.

Lyst til å spise mindre kjøtt og mer planter, men usikker på hvor du skal begynne? Vi har satt opp noen enkle oppskrifter til ferske planteetere!

Pupursolhatt (Echinacea pupurea) er en av pollinatorenes hagefavoritter. (Foto: Knut-Erik Helle)
Jeg er lurer på hvilke blomster og andre vekster biene og humlene liker best. Har dere noen råd?