Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønne tips

Våre beste tips til en mer miljøvennlig hverdag.

Jeg har lest om miljøgifter i blant annet stekepanner og kjeler, og forsøker å erstatte alle kjøkkenredskaper med miljøvennelege alternativ. Hva er de riktige valgene for miljø og mennesker?
Er det skadelig for dyr og natur å bruke gassdriven myggjager for å unngå mygg og knott?

Skiturer i fjell og skog byr på uforglemmelige naturopplevelser. Pass på å ikke takk for turen ved å spre miljøgifter som kan true livet i naturen i hundrevis av år.

Forskning har vist at barn og unge er mest bekymret for klimakrisen. Her viser vi hvordan du som ungdom kan påvirke foreldre- og besteforeldrene dine til å bry seg litt mer.

Frisk luft har vist seg å øke lykkefølelsen vår, og utetrening er både billig, sunt og miljøvennlig. Her kommer noen tips til hvordan du kan gjøre neste treningsøkt litt grønnere.

Visste du at et vanlig barn bruker over 5000 engangsbleier i løpet av de første leveårene? Å bytte til tøybleier er enkelt og klimavennlig, og så sparer du miljøet for nærmere ett tonn med plastavfall.
Kan Framtiden i våre hender ta et standpunkt i vindkraftsaken, hvor myrer graves opp og fjell sprenges i stykker for all framtid?

Her er våre tips til hvordan du gjør julegavehandelen mer bærekraftig.

Det er høst og høysesong for deilig, lokale råvarer! Hva med å invitere noen du kjenner til en høsttakkefest og feire markens grøde og bærekraftig matproduksjon?

Unngå produkter med det internasjonale miljøgiftsymbolet (midten).

Miljøgifter i tingene dine kan skade både livet i naturen og deg.

Klar for en miljøvennlig ferie på skinner? Ikke så togvant? Sørg for minimalt med friksjon på turen med våre kjappe tips.

Butikkene kaster mer enn 60.000 tonn mat hvert år. De må skjerpe seg, men vi som er kunder kan også hjelpe butikkene litt til å redusere svinnet.

Lyst til å finne noen nye kjøttfrie middagsfavoritter? Her er matskribentenes beste tips til hverdagsvegetarmiddager!

(Foto: alexfan32 / Shutterstock.com)
Er bilen den dyreste pyntegjenstanden din? I snitt bruker vi den bare rundt skarve 280 timer i året, men bilen står likevel for en stor andel av miljøfotavtrykket ditt.

Hva står igjen på frokostbordet når du fjerner skinkeosten og salamien? Her er forslag til noen nye pålegg du kan teste dersom du vil gjøre brødmaten litt mindre kjøttbasert.