Framtiden i våre hender
Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Oljegiganten Shell gir erstatning for oljesøl

Etter seks år med aksjoner betaler Shell for oljeutslipp i Niger deltaet. (Foto: Katy MacDougall / CC / Flickr)
Seks år etter de store oljelekkasjene i Niger-deltaet tar oljeselskapet Shell miljøødeleggelsene på alvor og tilbyr erstatning til lokalsamfunnet.

Klager First House inn for etiske brudd

Framtiden i våre hender og Greenpeace mener First House bryter etiske retningslinjer når de jobber for at selskaper ikke skal bli eksludert fra Oljefondet.

Krever palmeoljefri Head & Shoulders

Palmeolje brukes ikke bare i mat. Også i sjampoer brukes den miljøskadelige oljen. En internasjonal kampanje krever nå at palmeoljen fjernes fra Head & Shoulders.

Nidar og «Smash!» er årets etikkversting

Bruken av miljø- og helseskadelig palmeolje er kuttet med 70 prosent i Norge de siste årene. Men Nidar, som står bak favorittene «Smash!» og «Smørbukk», nekter å fjerne palmeolje fra sine produkter. Derfor kåres Nidar til «Årets etikkversting 2013» av Framtiden i våre hender.

Mangelfull oljeetikk i Afrika

Afrika opplever en oljeboom, og norske olje- og gasselskap etablerer seg nå for fullt på kontinentet. En kartlegging Framtiden i våre hender har gjort, viser at de færreste selskapene har en tilfredsstillende etikk.

Regulering av næringslivet

Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At bedrifter som arbeider internasjonalt ikke omgår lover og reguleringer.
  • Minstekrav for norske bedrifter, slik at de overalt i verden følger norske miljø- og etikkstandarder, både i egne bedrifter og hos underleverandører.
  • At alle bedrifter praktiserer en tredelt bunnlinje med krav til rapportering av resultater både på miljø, sosiale forhold og økonomi, og at eierne er pådrivere for en omlegging.
  • At dagens fokus på minstelønn for arbeidere i fattige land erstattes med et krav om levelønn for alle arbeidsfolk i hele verden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.Joomla Extensions powered by Joobi
- Annonse -