• Vi gir støtte til energi- og klimatiltak.
Framtiden i våre hender

Krever palmeoljefri Head & Shoulders

Palmeolje brukes ikke bare i mat. Også i sjampoer brukes den miljøskadelige oljen. En internasjonal kampanje krever nå at palmeoljen fjernes fra Head & Shoulders.

Nidar og «Smash!» er årets etikkversting

Bruken av miljø- og helseskadelig palmeolje er kuttet med 70 prosent i Norge de siste årene. Men Nidar, som står bak favorittene «Smash!» og «Smørbukk», nekter å fjerne palmeolje fra sine produkter. Derfor kåres Nidar til «Årets etikkversting 2013» av Framtiden i våre hender.

Mangelfull oljeetikk i Afrika

Afrika opplever en oljeboom, og norske olje- og gasselskap etablerer seg nå for fullt på kontinentet. En kartlegging Framtiden i våre hender har gjort, viser at de færreste selskapene har en tilfredsstillende etikk.

Er Apple verre enn konkurrentene?

Apple har fått mye kritikk for dårlige arbeidsforhold i produksjonen. Er situasjonen like ille hos konkurrentene?

Eplekrig på helsa løs

Apple lager små mesterverk av teknologi og underholdning. Men selskapet klarer ikke å unngå skandale og elendige arbeidsforhold på fabrikkene som lager telefonen. Framtiden i våre hender har besøkt en av byene hvor iPhone blir lagd; Shenzhen i Kina.

Lite åpenhet rundt overflødige tekstiler

Norske kleskjeder sier de kaster svært lite klær, men vil ikke oppgi hvor store mengder som kastes eller blir overflødig årlig. Det kommer fram i en undersøkelse gjort av Framtiden i våre hender.

Vi øker oljeimporten fra Ekvatorial-Guinea

Bensinen du fyller på tanken kan komme fra gjennomkorrupte Ekvatorial-Guinea. Norge importerte olje for 827 millioner kroner fra verstinglandet i 2012.

Omfattende uro på sørafrikansk vingård

Oppsigelser, trusler, fagforeningsnekt og streik har det siste halve året skapt en alvorlig konflikt ved vingården Leeuwenkuil i Sør-Afrika. Den norske vinimportøren Engelstad AS mener vingården «følger regelverket», og vil ikke kommentere den nye utviklingen.

H&M er årets etikkversting

Helt siden 2003 har Framtiden i våre hender kåret «Årets etikkversting». For 2012 er det kleskjeden H&M som stikker av med den lite prestisjefylte prisen.

Kun én prosent kakao fra fattige land

Selv om sukker, kaffe og kakao dyrkes i fattige land, importerer Norge produktene fra Europa. Mens fattige land lager råvarene, havner en stor del av fortjenesten i Europa.

Ingen lek på Barbie-fabrikken

Julehandelen gir høyt arbeidspress på leketøysfabrikkene i Kina. – Forbrukere i Norge må ha større oppmerksomhet for arbeidsforholdene til leketøysarbeidere i Kina, oppfordrer organisasjonen Sacom  i Hongkong.

Regulering av næringslivet

Framtiden i våre hender arbeider for:

  • At bedrifter som arbeider internasjonalt ikke omgår lover og reguleringer.
  • Minstekrav for norske bedrifter, slik at de overalt i verden følger norske miljø- og etikkstandarder, både i egne bedrifter og hos underleverandører.
  • At alle bedrifter praktiserer en tredelt bunnlinje med krav til rapportering av resultater både på miljø, sosiale forhold og økonomi, og at eierne er pådrivere for en omlegging.
  • At dagens fokus på minstelønn for arbeidere i fattige land erstattes med et krav om levelønn for alle arbeidsfolk i hele verden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta siste nytt fra oss på E-post.- Annonse -