Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

– Kvotekjøp holder ikke. Rike land som Norge må gå foran og kutte kraftig i CO2-utslipp på hjemmebane, hevder miljøveteranen BI-professor Jørgen Randers.
Jeg har lagt merke til at talsmenn for Framtiden i våre hender stadig vekk framhever vindkraftutbygging som et velegna klimapolitisk tiltak. Visstnok skal ”rein og fornybar” energi fra en mengde vindturbiner langs kysten føre til reduksjon av norske og europeiske CO2-utslipp.
Finland bygger verdens største atomreaktor. – Den finske miljøbevegelsen med Greenpeace i spissen hevder anleggvirksomheten er preget av graverende brudd på sikkerhetsbestemmelsene og dårlig sikkerhetskultur.
Dersom det hadde blitt arrangert verdensmesterskap i kollektiv reising ville trolig innbyggerne i den befolkningstette Kansai-regionen i Japan gått av med seieren.
Kina har bruk for en kraftig dose korttids-keynesianisme, ikke Norge, skriver Arild Hermstad i denne alternative årstalen over rikets økonomiske tilstand.
Det er Maldivene og øyene i den varme delen av Stillehavet nordmenn flest drømmer om når de blir bedt om oppgi sitt drømmedestinasjon.
Han har delt hus med både tiger og neshorn - og mener mennesket er det farligste dyret på planeten. Møt naturvennen Ram Prit Yadev fra Nepal.
Øystater i Stillehavet vil gå rettens vei for å få kompensasjon for ødeleggelser som global oppvarming og et stigende hav fører til.
Øyfolkene i Stillehavet frykter for den dagen «når bølgen kommer». Tegnene på at naturen de er avhengig av er i endring blir flere. Øyfolket på Cook-øyene venter på klimakatastrofen. Resten av verden kan miste et paradis.
Jeg sykler gjennom et landskap med langsom elv og spirende åker. Sola har bare så vidt sluppet fri fra åsen i øst. Rester av natten sitter i kroppen min. Minst en gang om våren prøver jeg å være ute når det første sollyset åpner blomster og fuglenebb.
Det er vanskelig å tenke seg en dyktigere, rausere og morsommere politiker enn Kristin Halvorsen. Men hvorfor må finansministeren i et stadig rikere oljeland hele tiden øke de norske klimautslippene?
En franskmann skrev én gang at det finnes to typer mennesker i denne verden; de som får mye ut av lite, og de som får lite ut av mye.
Trodde du at den internasjonale bilindustrien er i ferd med å bli grønn? På verdens største bilutstilling i Genève er fortsatt bensin og diesel kongene.
Vil teknologien redde oss fra klimakatastrofen, slik politikere og næringslivsledere ofte og gjerne hevder? Neppe alene. Teknologioptimismen bør møtes med en god porsjon skepsis.
Det virker nesten usannsynlig og fornuftsstridig at Arne Næss er død. Alderen hans gjenspeilte seg forbausende lite i hans ytre, og overhodet ikke i hans personlighet. Med sitt sterke, upåtrengende, nesten beskjedne medienærvær ble han så noe sjelden som en folkekjær filosofiprofessor.