Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Dersom det hadde blitt arrangert verdensmesterskap i kollektiv reising ville trolig innbyggerne i den befolkningstette Kansai-regionen i Japan gått av med seieren.
Kina har bruk for en kraftig dose korttids-keynesianisme, ikke Norge, skriver Arild Hermstad i denne alternative årstalen over rikets økonomiske tilstand.
Det er Maldivene og øyene i den varme delen av Stillehavet nordmenn flest drømmer om når de blir bedt om oppgi sitt drømmedestinasjon.
Han har delt hus med både tiger og neshorn - og mener mennesket er det farligste dyret på planeten. Møt naturvennen Ram Prit Yadev fra Nepal.
Øystater i Stillehavet vil gå rettens vei for å få kompensasjon for ødeleggelser som global oppvarming og et stigende hav fører til.
Øyfolkene i Stillehavet frykter for den dagen «når bølgen kommer». Tegnene på at naturen de er avhengig av er i endring blir flere. Øyfolket på Cook-øyene venter på klimakatastrofen. Resten av verden kan miste et paradis.
Jeg sykler gjennom et landskap med langsom elv og spirende åker. Sola har bare så vidt sluppet fri fra åsen i øst. Rester av natten sitter i kroppen min. Minst en gang om våren prøver jeg å være ute når det første sollyset åpner blomster og fuglenebb.
Det er vanskelig å tenke seg en dyktigere, rausere og morsommere politiker enn Kristin Halvorsen. Men hvorfor må finansministeren i et stadig rikere oljeland hele tiden øke de norske klimautslippene?
En franskmann skrev én gang at det finnes to typer mennesker i denne verden; de som får mye ut av lite, og de som får lite ut av mye.
Trodde du at den internasjonale bilindustrien er i ferd med å bli grønn? På verdens største bilutstilling i Genève er fortsatt bensin og diesel kongene.
Vil teknologien redde oss fra klimakatastrofen, slik politikere og næringslivsledere ofte og gjerne hevder? Neppe alene. Teknologioptimismen bør møtes med en god porsjon skepsis.
Det virker nesten usannsynlig og fornuftsstridig at Arne Næss er død. Alderen hans gjenspeilte seg forbausende lite i hans ytre, og overhodet ikke i hans personlighet. Med sitt sterke, upåtrengende, nesten beskjedne medienærvær ble han så noe sjelden som en folkekjær filosofiprofessor.
For professor i filosofi, Arne Johan Vetlesen, henger klimakrisen sammen med kapitalismen. Og det hjelper ikke å forsøke å spe ut blåfargen med litt grønt. Det blir fremdeles skittent.
FØRSTE AKT: En stue i et rekkehus. Til venstre en bokhylle og en peis med brennende bjerkekubber, til høyre et vindu med sprosser. I en blå stressless sitter det en mann. Han blar i bøker. Ved siden av ham står det et glass Carrascal 2005.
– Høyhastighetstog vil få en like grunnleggende betydning for samfunnsutviklingen som lanseringen av jernbanen gjorde for omkring 150 år siden, tror en av verdens fremste eksperter på området, direktør Ignacio Barron i Den internasjonale jernbane-unionen.