Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Urfolk i Colombia sitter på en tikkende bombe. De grunnlovfestede landområdene deres har landets viktigste naturressurser og er strategisk viktige i den væpnede konflikten mellom regjeringshæren, geriljaen, paramilitære og organisert kriminelle. Folkemordet på landets urfolk er i full gang.
De ti store asiatiske moderelvene er truet av global oppvarming og isbresmelting. Himalaya-massivets 15.000 isbreer utgjør klodens tredje største ismasse. De enorme ismengdene dekker et område på mer en 33.000 kvadratkilometer og kalles ofte for Asias vanntårn.
Ganges er livsgrunnlaget for en halv milliard mennesker. For moderelven av alle moderelver er klimakrisen allerede en realitet. Isbreene i Himalaya som mater elven smelter raskere enn noe annet sted. Den hellige elven er dømt til en sakte død og de som avhenger av den lever på lånt tid.
Det asiatiske neshornet er akutt truet av tradisjonell østlig naturmedisin og organisert kriminalitet. Det påstått helsebringende hornet til det truete dyret har blitt stor butikk ettersom etterspørselen i Kina bare øker.
Jeg tråkker og tråkker og tråkker. Iført kortbukse og solkrem tråkker jeg min gamle blå herresykkel fra Karlstad og oppover i Värmland. Dagen er 17. mai. Et sted i skogstillheten hører jeg elven – Klarälven. 
Tang og tare er råstoff for internasjonal industri, og ender opp som tilsetningsstoffer i alt fra iskrem og kosmetikk til medisiner og tannkrem. Langs Zanzibars kyst dyrker tusenvis av kvinner råstoff for dette globale markedet. Deres arbeid er grovt underbetalt.
Oljeutslippene utenfor kysten av Vestfold og Telemark i sommer er et kraftig varsel om hvor sårbare vi er.
Den ledende kinesisk-amerikanske miljøforkjemperen og filmprodusenten John D. Liu vil skape en tidsalder for økologisk gjenopprettelse. – Naturens evne til å helbrede seg selv er enestående, det er vårt håp og vår mulighet , sier mannen som er omtalt som Kinas David Attenborough.
Jens Stoltenberg har erklært seg som klimaoptimist. Det til tross for at han som regjeringssjef ikke har maktet, eller ikke har villet, styre den kanskje mest klima- og miljøskadelige sektoren i samfunnet – reiser og transport.
Tiden er mer enn moden for en stor, verdensvid debatt om hvordan vi skal erstatte dagens konkurranseøkonomi med en økonomi som utfolder seg innenfor de biologiske og sosiale begrensningene på kloden.
Da han var olje- og energiminister ble han kåret til miljøversting. Einar Steensnæs er tilbake i søkelyset som aksjonerende klimabestefar og med en klar melding om norsk klimapolitikk: Vis handlekraft. Slutt med pusleriene.
– Norge har unike muligheter til å bli et foregangsland i utvikling av en ny grønn økonomi, hevdet den indiske økonomen Pavan Sukhdev, lederen for FNprogrammet Global Green New Deal.
Arbeidsforholdene er livsfarlige, lønningene lave og miljøstandarden minimal. Norske verft som bestiller skrog i Øst-Europa, kan kutte både i kostnader og svinger.
Denne Stifinneren er tilegnet et tre, urbane dyr, homo sapiens og Henrik Wergeland.
Soldronning: Kvinne med solcellepanel i landsbyen Legga, Rajasthan. (Foto: Knut-Erik Helle)

De fleste av planetens halvannen milliard fattige uten elektrisitet kan se langt etter å bli koblet til strømnettet. Landsbykvinner som forvandles til solingeniører kan nå gi dem håp om lys i kveldsmørket og tilgang til ren energi.