Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Lørdag kveld klokken 20.30 oppfordres alle til å slå av lysene og andre elektriske apparater i en hel time, sto det i en pressemelding jeg fikk i innboksen i morges. Earth Hour kalte de det.
Forsvaret vet knapt hvem som produserer deres uniformer eller hvordan arbeidsforholdene er ved fabrikkene. Hos Forsvarets underleverandører i Kina har Norwatch funnet bruk av hemmelige skyggefabrikker og brudd på kinesisk arbeidsmiljølov. Forsvaret legger seg flat, lover bot og bedring, og innfører nå etiske retningslinjer fra og med 1. mai.
Mandag 20.april: Bekken bruser. Restene av vinteren fosser ut av barskogen.
Kineserne feirer tigerens år i år. Kattedyret selv kjemper for å overleve kinesisk naturmedisin og overbefolkning. Tigerne i mangroveskogen i Bangladesh klarer seg best av alle.
Vi har alltid tatt for gitt at sunn mat er proppfull av alle slags næringsstoffer, men slik er det ikke lenger.
Å være klimajournalist er mer enn en jobb – det er en levemåte. Dette var unnskyldningen da jeg lot være å reise hjem i julen til fordel for et par ukers økoturisme i Sørøst-Asia.
Intelligente skapninger utenfor vårt solsystem har grunn til å glede seg. Ludwig van Beethoven er på vei til dem. Hans vakreste komposisjon er en del av lasten i romfartøyet Voyager: cavatina-satsen i strykekvartett nummer 13.
Vi trenger bedre helse, ja, optimal helse – både som enkeltmennesker, samfunn, befolkning, land og verdenssamfunn. Og ikke minst naturen, miljøet, klimaet og kloden vår trenger det. Derfor trenger vi helse i et nytt paradigme – i nye perspektiver og relasjoner – der vi ser oss selv i en naturlig sammenheng med alt og alle rundt oss og samtidig avhengig av alt dette mangfoldige miljøet og skaperverket.
Jeg våkner av ulver som hyler utenfor skjulet. De uler i kor. Flerstemt. Noen langtrukne ul og noen nærmest som bjeffing. Crescendo nås idet konserten rundes av med en avansert jazzsymfoni. – Rendevouz, sier biolog Ivar Mysterud, som også har våknet.
Biogass på landsbygda i Nepal redder skogen og biomangfoldet, sparer kvinnene for helsefarlig røyk, gir gratis økologisk gjødsel og reduserte klimagassutslipp som selges som utslippskvoter gjennom Fivh-prosjektet Mitt klima.
Triumph produserer «forførende undertøy med omtanke for dagens moderne kvinner». I Thailand anklages selskapet for å knuse fagforeningene til kvinnene som lager de «forførende» produktene ved masseoppsigelser. Kvinnene som er igjen får 60 øre i lønn for hver Sloggi de syr.
I mars fastlegger regjeringen hovedtrekkene i neste års statsbudsjett. Budsjettet kan gjøres klimavennlig – uten at finansministeren mister nattesøvnen, mener Framtiden i våre hender i sin Økologiske årstale.
Hva dagdrømmer jeg om i desember? Jeg drømmer gjerne om favoritturen min. Fotturen til min egen kremtopp. Jeg drømmer om Ramstadslottet i Akershus.
Omar Navarrete har sett vannføringen i elven ved landsbyen bli mindre på få år. Familien får nå vann fra den tredje brønnen de har gravd. De to andre tørket bort. Vi er ikke i utkanten av en ørken i Afrika, men i verdens største regnskog. En skog på vei mot vippepunktet.
Posisjonene og argumentene er mange i møte med vår tids største miljøutfordring.  Er du en teknologioptimist, en grønn anarkist, klimadiktator eller en økofeminist? Finn ditt klimaideologiske ståsted.