Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Silje Lundberg. (Foot: Lillian Andersen)

Silje Lundberg ble med i Natur og Ungdom(NU) for å få storesøster til å slutte å mase. Nå er hun miljøorganisasjonens nye leder etter å ha blitt enstemmig valgt på landsmøte.


Drømmer du om is som smaker av sommer og barndom, laget av ferske økologiske råvarer? Sjekk hvor du kan kjøpe den norske øko-isen, og møt noen av idealistene bak den gårdsproduserte grønne iskremen.

Hvorfor sitter du her på et elendig hotellrom med spindelvev i krokene og kakerlakker rundt føttene, plages av fluer, mygg og varme, hvorfor oppholder du deg i denne stinkende byen der barn spiser kjøtt fra hundekadavre?

Jeg prøver gjerne å sitte stille i noen minutter i skogen. Ti minutter i ro er nok til at omgivelsene venner seg til meg.
Oljeselskapet Chevron er dømt for alvorlig miljøkriminalitet nord i ecuadoriansk Amazonas. Urfolk og fattige bønder kjempet i 17 år for å få stilt selskapet til ansvar for miljøkatastrofen. Den historiske seieren er likevel ikke sikret for oljeofrene. Oljegiganten fortsetter å kjempe med nebb og klør for å slippe unna oppgjøret på 100 milliarder kroner.
Løsningen på den globale klimakrisen står og faller med utviklingen i byene, hevder klimaforskere. Mer enn 80 prosent av de menneskeskapte CO2-utslippene kommer fra bysamfunn. Klarer vi å snu utviklingen? Folkevett har besøkt noen av Europas prisbelønnede miljøbyer. Kanskje ikke de du forventer.
Miljøpartiets Øyvind Strømmen har fulgt høyreekstreme i mange år og har vært hyppig i media etter 22. juli. Strømmen mener også miljøbevegelsen må vokte seg for at totalitære ideer slipper til.
Ekteparet Gunhild og Petter A. Stordalen tror på tusen små grønne skritt, men de har ikke til hensikt å gå langsomt.
For mindre enn en generasjon siden var matkasting nesten ukjent. I dag havner en tredjedel av maten på søppeldynga. Årets Sofieprisvinner ønsker å gjenreise respekten for vårt daglige brød.
Det er tidlig morgen i de bratte hellingene mot Bunnefjorden på Nesoddens nordøstside. I snøslapset løper en eldre mann med uvanlig lette steg langs den smale stien som slynger seg gjennom skog av gamle nåltrær.
Norge er et av de siste land i Europa som raust kan by på land og billig boltreplass for unge familier som drømmer om det gode livet på landet. Nå kommer nederlenderne.
Den politiske grønne bølgen er på vei til Norge. I det stille har Miljøpartiet de grønne mangedoblet medlemstallet. De har sanket grønne avhoppere fra andre partier og merker Eva Joly-effekten fra Frankrike. Talskvinne Hanna Elise Marcussen forbereder seg til kamp om velgerne.

Det er ikke nytt av nederlenderne flytter på seg. Befolkingstetthet og mangel på plass har gjort utvandring naturlig for dem som jakter på plass og nye muligheter.

Framtiden i våre hender vil gi nordmenn mer fritid. Vi mener det må til for å redde miljø og klima. Hvorfor?
Lyset er kaldt og lite. Jeg glir alene blant hvite trær. Bare haren er nær meg. Jeg ser ferske hoppespor i snøen. Hvem er haren? Hvem er Lepus timidus?