Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

«Skal vi redde planeten må vi ikke bare omfavne treet, men også teknologien, « skriver framtidsforskeren Walter Truett Anderson, som tror at bare et samarbeid mellom natur, menneske og teknologi vil føre verden fremover. Industriell økologi kan være svaret på hvordan vi skal få til dette samarbeidet.
Sosial respekt er et av FNs velferdskriterier. I India er nær tredjeparten av befolkningen frarøve­t muligheten til slik velferd. De kasteløse er landets paria. Nå trues også livsgrunnlaget ved at multinasjonale selskaper kjøper opp landjorda de lever av.
Sist høst sto Vetle Lid Larssen alene foran en overfylt Aula og avkledde tidens sexfiksering, med sjelden retorisk kraft og utstråling. Mange har fått med seg at mannen er et umoderne menneske – som likevel kan gjøre suksess på Oslos utesteder. Mange ser at han er modig. Men ikke alle har fått med seg at hans samtidskritikk egentlig inneholder et seigt forsvar for menneskets verdighet.
Teknologien utvikler seg med rasende fart. Det skal lite til for å merke det. Politiske endringer er de fleste av oss heller ikke blinde for. Men hva med oss? Menneskene? Er det noe som tyder på at vi utvikler oss? Og i så fall i hvilken retning?
Vil du ha en banan, spør Heljar Mjøen. Han er gått tom for Operamint. Jeg takker ja, og setter meg på en pinnestol inne i hans lille sommerhus. Det er helt stille, kun en selskapssyk katt krafser på leggen min. - Det er en fantastisk glede når været klarner, sier 96-åringen, og begynner å fremsi et av sine mange små dikt.