Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

I dag startet FNs klimatoppmøte i Paris med mer over 150 statssjefer og miljøvernministere tilstede, blant dem den amerikanske og kinesiske presidenten. Blir det mer enn fagre ord denne gangen?
Russeguttene i Lillestrøm ser fram til mange morsomme timer på den originale russesykkelen. (foto: Emma Susanna Hidas)
Tiden er snart inne, måneden norske 18-åringer har gledet seg til i flere år. Seks gutter valgte å ha en miljøbevisst russefeiring, på èn sykkel.
Er det egentlig kapitalismen som sådan Naomi Klein vil til livs, eller er det noe annet?  Christoffer Ringnes Klyve har lest bøkene til tre dedikerte kapitalismekritikere, Erik Dammann, Naomi Klein og Thomas Piketty. 
Denne våren står trolig det politiske slaget om de norske elbilfordelene. Å fjerne eller amputere fordelene nå kan være et fatalt feilgrep og slutten for en svært vellykket norsk elbilpolitikk.
- Det dere gjør her i dag er historisk.-Et samarbeid mellom trossamfunn, fagbevegelse og miljøorganisasjoner om klimatiltak er svært uvanlig, sa Kumi Naidoo, generalsekretæren i Greenpeace International da han avsluttet den store klimakonferansen Broen til framtiden i Oslo fredag 13. mars.
Sweatshop er kanskje den saken som har fått størst oppmerksomhet av alle av prosjektene Fivh har medvirket i siden organisasjonen ble stiftet i 1974.
Kjøper du en dongeribukse laget av økologisk bomull sparer du miljøet for opptil 8000 liter vann. Det tilsvarer mer enn månedsforbruket til en norsk familie på fire.
Kompass & Co tilbyr ungdom arbeid som bidrar til en litt bedre verden med utgangspunkt i mat, dyrking og redesign. Virksomheten har som mål å gjøre ungdommene til miljøagenter og bli best på takhager. I år ble de nominert til FERD-prisen: Årets sosialentreprenør.
”Hvor farlig er egentlig GMO?” spør Christoffer Ringnes Klyve, FIVHs leder for avdeling klima og miljø, i Folkevett nr. 1/2014. Først forteller han oss at genmodifiserte organismer egentlig ikke er så farlige. Så får vi vite at spørsmålet heller ikke er så ”fryktelig viktig”. Dessverre er begge svarene fryktelig feil.
Langs den mer enn 8000 kilometer lange grenselinjen mellom tidligere sovjetunionen og vest-Europa er det i ferd med å vokse fram et gigantisk nettverk av sykkelveier og grønne friområder. Europas nye grønne belte kan bli et av de største grønne verneprosjektene verdensdelen har sett.

Framtiden i våre henders leder på Haugalandet savnet et uavhengig norsk  miljømagasin og nettsted. Derfor laget hun like godt et selv.

St. Stephens Green i Dublin (Foto: Istockphoto)
Jeg ser rovdyr. Jeg ser rødstruper snappe blinkende insekter i lufta. Jeg ser en hund overraske en bydue, gripe den med kjeften, riste livet ut av den.
Heikki Holmås (Foto: Håkon Fossmark)
Han er den eneste politikeren som har besøkt alle Norges 430 kommuner. Men nå er Utsira, Smøla og Træna byttet ut med Dar es Salaam, Rio de Janeiro og New York.

Her suser det i bjørkene. Her er ikke ti skritt til tjernet. Der synger løvsangeren. En mann sitter med lupe.


(Foto: Trond Wormstrand)
Virkelig fart på lystsenteret i hodet mitt blir det når isen har lagt seg på skogsvannene og snøen faller tett og tørr. Frasparkene sitter i motbakkene. Bortover løper skiene nesten av seg selv. Rundt meg står snøgraner med solskinn på toppen. Jeg har ullsokkvarme føtter. Kan en morgenstund være bedre?