Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Å presentere en utopi er ikke så vanskelig. Problemet er hvordan en kommer dit. I romanen "Walden Two" fra 1945 tar psykologen Burrhus Frederik Skinner opp hvordan jakten på det gode samfunn kan lykkes.
Toleranse. Dialog. Forsoning. Det sitter i veggene ved humanismens lille filial ved Mjøsa. I over 60 år har Nansenskolen vært en konkurransefri sone.
Det står innrammet på veggen. Citius, altius, fortius. Her skal unge lovende idrettsutøvere bli best og konkurranseånden fostres fram.
- Tanken om å utvikle et samfunn hvor samarbeid erstatter konkurranse virker i dag så fjernt at selv radikale politikere og samfunnsaktører unngår å nevne den for ikke å virke urealistisk og utopisk, sier Erik Dammann i et intervju med Folkevett.
Tor Åge Bringsværd er Norges mest kjente forfatter av fantastisk litteratur. Han påstår at fantasien skal utforske samtiden – og tror fantastisk nok at det om få tiår vil dukke opp en ny art som langt overgår mennesket.
Indiske småbønder deler ikke FNs teknologiske entusiasme. Det finnes gode alternativer, sier Dr. Ramaprasad til Folkevett.
Folkevett søkte ut i skogen for å finne råd mot idealistisk avmaktsfølelse.
BEIJING: Fra sine bortgjemte og spartanske lokaler i utkanten av den kinesiske hovedstaden oppnår TV-journalisten og miljøforkjemperen Liao Xiaoyi internasjonal oppmerksomhet og stor gjennomslagskraft i hjemlig opinion. Myndighetene i landet reagerer med stolthet - og frykt.
FNs partnerskap med over 300 multinasjonale selskaper møter hard kritikk.
Handelskrig om bananer gjør at karibiske stater frykter økonomisk og sosialt sammenbrudd.
En mektig teknologisk revolusjon begynner å ta form. Genmanipulerte supermennesker og myriader av ørsmå roboter som bygger nesten alt du kan ønske deg med bare atomer som råstoff, kan bli en del av vår nye vidunderlige verden. En verden der mennesket har overtatt styringen på evolusjonen.
Natur og Ungdoms leder Elin Lerum Boasson: Meget dyktig, meget sympatisk, meget ung og optimistisk, og meget glad i bønder.
Bomullens overplante er naturens økologiske gave til norske bønder og kan brukes til 24 999 andre ting enn bare klær. Bare synd den er av dårlig familie. I Norge er alle sortene av Cannabis totalforbudt å dyrke, også de uten noen narkotisk virkning.
Fredsprofessor Johan Galtung er en legende: Trolig Nordens mest kjente forsker, forfatter av en rekke bøker, professor og æresprofessor ved en rekke universiteter, bosatt i en rekke land, ustanselig underveis i fly for å forelese eller bidra til konfliktløsning. I fjor fylte æresmedlemmet i FIVH 70 år, og utga selvbiografien «Johan uten land».
I århundrer har befolkningen i Sahelbeltet sør for Sahara klart å tilpasse seg det tørre og karrige landskapet. Tørkekatastrofer på 1970- og 1980-tallet ble hovedsakelig forklart med at deres tradisjonelle livsstil førte til ørkenspredning. Riktignok har overbefolkning og intensivt jordbruk ført til økt jorderosjon i en del områder. Men nyere forskning avliver myten om for­ørkning. Hva er virkelighet, hva er myte? Folkevett har vært i det vestafrikanske landet Burkina Faso hvor både lokalbefolkning og styresmakter er engasjert i kampen mot jord­erosjon – som de fremdeles betegner som ørkenbekjempelse.