Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Stort sett var slaget om miljøet og et verdig liv for de fattige tapt allerede før det begynte i møtesalene og på gatene i Johannesburg. De rasende ser etter alternativer. Men noen smiler bredt etter toppmøtet om miljø og utvikling.

KOMMENTAR: Til tross for ti år med politiske løfter om bærekraftig mobilitet ruller bilen fram som den store vinneren i det internasjonale transportmarkedet, mens jernbanen stadig taper terreng. En ny studie viser at bil og veitransport knuser andre transportalternativer.

– Funksjonshemmede både i rike og fattig land er diskriminert og behandlet som mindreverdige i samfunnet.

Betraktninger rundt floppen i Johannesburg.

LEDER: FNs toppmøte om bærekraftig utvikling i Sør-Afrika ble gjennomført mot et dystert og dramatisk bakteppe.

Ærø ligger som en kjempereke like nord for den dansk-tyske søgrænse – 30 kilometer lang, med frodige gårder og landsbyer – og et utall øko-restauranter, grønne «byggeri», vindmøller og gjenbruksstasjoner. Øya vil også bli verdens største på solvarme.

Dårlige nyheter til søkkrike museer over hele verden: Flere land - med Kina i spissen - vil ha sine stjålte kunstskatter tilbake! I Kina har regjeringen opprettet en særskilt komit‚ for å oppspore stjålet kinesisk kunst. Mange gjenstander er av høy kvalitet og særdeles verdifulle.

SAMTALEN: Kvinnemagasinet ELLEs franske grunnlegger ville at ELLE skulle øke appetitten på livet. Nesten halvparten av ELLE er reklame. Resten av livet dreier seg mest om moter, shopping, sex og amerikanske kjendiser. ELLE tilfredstiller vel målgruppedamenes lyster - og er dermed redigert som pornografi?

- Nestlé-produktene har blitt som Swix, - det er bare noe man bruker, helt automatisk, sier pappa Øystein Fossen, far til de 8 måneder gamle tvillingene Etta og Kamma. Stikk i strid med industrigigantens interesser velger familien å lage mesteparten av barnematen selv. Og mener barna dermed får et bedre og mer næringsrikt kosthold.

"Vår drøm er en verden uten fattigdom", er Verdensbankens credo. For mange fattige har bankøkonomenes drøm blitt et mareritt - hvor de rike har blitt enda rikere og hvor den skjulte agendaen bak retorikken til den vestlige pengemakten har blitt klarere og klarere.

SAMTALEN: Kristen kvinne fra Vestlandet - det utløser mye refleksmessig hån i hippe oslokretser. Men Valgerd Svarstad Haugland er en menneskelig politiker. Framtiden i våre hender-medlem er hun også. Hun vil likevel ikke kritisere den ærlige mann Røkkes livsstil. Og norsk forbruksvekst kan ikke stoppes.. ennå.

Det er lett å kvitte seg med ting. Enda lettere å skaffe nye. Har vi ikke annet å gjøre, shopper vi. Møbelrestaurerere er ikke som folk flest. De passer på at vakre gamle ting varer.

På samme tid som stormaktenes markedsfundamentalister har sitt Verdens økonomiske forum, markerer globaliserings skeptikerne seg med sitt Verdens Sosiale Forum. Forumet er et møtested for systemkritikere fra hele verden.

SAMTALEN: Miljøødeleggelsene truer ikke alt høyere liv med utslettelse. Det gjør atomvåpnene. Det er usant at faren for en global atomkrig er forsvunnet. Professor i matematisk statistikk ved Universitetet i Oslo, Bent Natvig, har i årevis advart om at det utenkelige kan skje.

Verstinger blant hagemøbelutsalg og trelastforhandlere gjør det fortsatt mulig for norske forbrukere å bidra til raseringen av verdens siste regnskoger.