Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Stort sett var slaget om miljøet og et verdig liv for de fattige tapt allerede før det begynte i møtesalene og på gatene i Johannesburg. De rasende ser etter alternativer. Men noen smiler bredt etter toppmøtet om miljø og utvikling.

KOMMENTAR: Til tross for ti år med politiske løfter om bærekraftig mobilitet ruller bilen fram som den store vinneren i det internasjonale transportmarkedet, mens jernbanen stadig taper terreng. En ny studie viser at bil og veitransport knuser andre transportalternativer.

Betraktninger rundt floppen i Johannesburg.

LEDER: FNs toppmøte om bærekraftig utvikling i Sør-Afrika ble gjennomført mot et dystert og dramatisk bakteppe.

Dårlige nyheter til søkkrike museer over hele verden: Flere land - med Kina i spissen - vil ha sine stjålte kunstskatter tilbake! I Kina har regjeringen opprettet en særskilt komit‚ for å oppspore stjålet kinesisk kunst. Mange gjenstander er av høy kvalitet og særdeles verdifulle.

- Nestlé-produktene har blitt som Swix, - det er bare noe man bruker, helt automatisk, sier pappa Øystein Fossen, far til de 8 måneder gamle tvillingene Etta og Kamma. Stikk i strid med industrigigantens interesser velger familien å lage mesteparten av barnematen selv. Og mener barna dermed får et bedre og mer næringsrikt kosthold.

SAMTALEN: Kvinnemagasinet ELLEs franske grunnlegger ville at ELLE skulle øke appetitten på livet. Nesten halvparten av ELLE er reklame. Resten av livet dreier seg mest om moter, shopping, sex og amerikanske kjendiser. ELLE tilfredstiller vel målgruppedamenes lyster - og er dermed redigert som pornografi?

"Vår drøm er en verden uten fattigdom", er Verdensbankens credo. For mange fattige har bankøkonomenes drøm blitt et mareritt - hvor de rike har blitt enda rikere og hvor den skjulte agendaen bak retorikken til den vestlige pengemakten har blitt klarere og klarere.

Det er lett å kvitte seg med ting. Enda lettere å skaffe nye. Har vi ikke annet å gjøre, shopper vi. Møbelrestaurerere er ikke som folk flest. De passer på at vakre gamle ting varer.

På samme tid som stormaktenes markedsfundamentalister har sitt Verdens økonomiske forum, markerer globaliserings skeptikerne seg med sitt Verdens Sosiale Forum. Forumet er et møtested for systemkritikere fra hele verden.

SAMTALEN: Kristen kvinne fra Vestlandet - det utløser mye refleksmessig hån i hippe oslokretser. Men Valgerd Svarstad Haugland er en menneskelig politiker. Framtiden i våre hender-medlem er hun også. Hun vil likevel ikke kritisere den ærlige mann Røkkes livsstil. Og norsk forbruksvekst kan ikke stoppes.. ennå.

Verstinger blant hagemøbelutsalg og trelastforhandlere gjør det fortsatt mulig for norske forbrukere å bidra til raseringen av verdens siste regnskoger.

De sydøstasiatiske regnskoger står for fall og vil være borte om få år hvis utviklingen forsetter. Men i Queensland i Australia, bare noen titalls mil fra rovhogsten til indonesiske tømmerselskaper, har en sterk opinion klart å snu utviklingen.

Optimismen var å ta og føle på under Rio-konferansen for 10 år siden. I dag har de som kjemper for en annerledes verden lært forskjellen på god bærekraftig retorikk og politikk.

LEDER: En bølge av forbruk ruller over Kina. I takt med at stadig flere kinesere får bedre økonomi og større kjøpekraft, er matvaner, forbruksmønster og verdier i dramatisk endring.