Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

LEDER: I Battery Park nederst på Manhattan i New York kan besøkende studere en samling bronseskulpurer med tittelen «The promised Land».

Mat er næring. Mat er en grunnleggende kilde til glede. Å gå på restaurant er miljøvennlig – og sannsynligvis direkte trivelig. I allefall hvis du finner fram til Sonja Lees gourmetrestaurant Magma i Bygdøy Allé i Oslo.

IMF og Verdensbanken presser fattige land for at de skal selge sine offentlig eide vannverk til multinasjonale vannkonserner. Privatiseringen av vann er et vilkår for at de land det gjelder skal få støtte til vann- og avløpsplaner, heter det i en rapport fra den verdensomspennende organisasjonen One World Action.

Finnes det et sted på jorden hvor livet ennå kan leves bekymringsløst? Der himmelen er evig blå og dagene fylles av kritthvite smil? Ja, vil du kanskje svare – ja! I det sørlige Stillehav, der huladansende kvinner og det rytmiske bølgebruset får deg til å glemme all verdens ondskap. Men kanskje tar du feil.

Idealister lengter ofte mot de fjerne, globale problemene, som bare med største møye kan løses fra Norge. Dermed hopper de kanskje lynraskt over de nære og enklere oppgavene. Forsker Ivar Brevik ved Norsk institutt for by- og regionsforskning har i årevis kjempet for de nyfattige i Norge. Nå har Kirkens Bymisjon belønnet ham med Brostensprisen.

De er dinosaurenes nærmeste slektninger. Sangen deres, fargeprakten og flukten fascinerer oss. Med litt fett og frø blir du nærmere kjent med dem.

Har du noen gang lurt på hvordan lykken er fordelt mellom oss mennesker? Er rike mennesker for eksempel lykkeligere enn fattige? Har penger i det hele tatt noe med lykke å gjøre? Det er mange som har lurt før deg. Svaret er kanskje enklere enn du tror.

Mange nordmenn tror de vil bli lykkeligere av å reise mer. Sidsel Wold gjorde noe med det.

Lykkepiller har som mål å heve serotoninnivået i hjernen. Dette skal bringe den deprimerte ut av sin ulykkelige tilstand. Men er menneskets følelser kun tilstander i hjernen som man kan manipulere kjemisk?

KOMMENTAR: Bach, bøker og bordets gleder – det er jul for meg.

LEDER: Bør et lands politikk ha som mål å gjøre folk lykkeligere?

I over 5000 år har Indias tradisjonelle urtebaserte ayurveda-medisin blitt holdt i hevd. Ayurveda, som betyr «livets vitenskap», benytter seg av over 4500 urter og 3500 oppskrifter. Nå jakter genteknologi-industrien på patent-rettighetene til ayurveda-urtene.

Boka ”Grønt Liv” fra 1974 ble en bibel for unge, urbane radikalere med troen på at jordbrukskollektiver skulle forandre verden. Forfatteren av boka, Stein Jarving, har fortsatt tro på et liv i pakt med naturen, og har restaurert sitt eget småbruk i Tvedestrand. I Jarvings nye bok ,”Det grønne liv”, deler han erfaringene sine.

Tenåringsmoren Roda og hennes lille gutt Pililani er blant de heldige når sultedøden igjen sveiper over Malawi. De reiste og fikk plass på sykehuset. Vil hjelpen rekke fram i tide til dem som er igjen i landsbyen?

Historien forteller om politisk opprør, rastafarianere med gigantiske jointer og endeløse strender. Den voldsfargede, moderne reggae-kulturen gir derimot en annen versjon. Jamaicas opprørsarv er under hardt press.