Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Planer om å bli grønnere og mer miljøvennlig i 2016? Vi hjelper deg i gang og gir deg 10 tips til grønne nyttårsløfter for året som nettopp har begynt . (Ps du behøver ikke gjøre alt). Dette er enkle, ofte morsomme og inspirerende hverdagsforbedringer å gi seg i kast med. Og det beste, om mange nok gjør det, kan de forandre verden.
Lyst til å høste din egen mat direkte fra åkeren, eller kjøpe den fersk direkte fra et gårdsbruk som du har et forhold til? Da er kanskje andelslandbruk noe for deg og familien din. Ordningen har for alvor begynt å få fotfeste i Norge og flere andelsbruk har ventelister. Les om hvordan du kan bli andelsbonde:
Den nye sykkeltrenden heter transportsykler. Elsket og hyllet av de som har oppdaget den. Det finnes minst 40 typer å velge i blant og pris fra ca, 10.000 til 35.-40.000 kroner. Les mer her:
Du kan neppe smake eller se forskjell på økologiske egg og andre egg, men forskjellen i dyrevelferd og hvor bra det er for miljøet og kanskje kroppen din er stor. Se vår sjekkliste for kjøp av egg med god samvittighet: 
Mens foreldregenerasjonen brukte tiden på protestmarsjer er dagens unge opptatt av konkrete grønne løsninger, sier Astrid Bjerke i Framtiden i våre hender. Engasjementet er like kraftig som på 70-tallet, men er først og fremst sterkt løsningsorientert.
Rundt 45 prosent av verdens største selskaper er klimahyklere. De sier en ting, og gjør noe helt annet, ifølge en ny undersøkelse.
Vidar Helgesen (H) stabsjef ved statsministerens kontor og Europaminister blir mannen som skal sørge for at Norge etterlever den ferske Parisavtalen. I formiddag var det formelt klart at han overtar posten som miljø- og klimaminister etter partikollega Tine Sundtoft. Får han regjeringens tøffeste jobb? 

"Verdens største diplomatiske suksess" og "rent bedrag". Meningene om klimaavtalen er sterke. Sjekk reaksjoner og uttalelser i kjølvannet av COP21 her:

Den virkelige klimagenerasjonen er ikke alle de voksne som protesterer eller forhandler på klimatoppmøtet i Paris. Den finnes i barnehager, på lekeplasser, på trampoliner og ballbinger.
De er tjue år og ble født det samme året som verden begynte forhandlingene om en global klimavtale. De færreste hadde forestilt seg at forhandlingene om en avtale skulle pågå to tiår seinere. I Paris er klimatoppmøte nummer 21 inne i sin siste fase.
Løsningen på den globale klimakrisen står og faller med utviklingen i de store byene, mener forskere. Mer enn 70 % av utslippene skjer her. Grønn storbyutvikling er et av de viktigste virkemidlene for å løse den globale klimautfordringen. Mer fra COP21 i Paris:
Ladbare biler seiler opp til å bli den neste store trenden i bilmarkedet. I en undersøkelse oppga nesten halvparten av oss at den neste bilen vi kjøper, blir en bil som kan kobles til strømnettet. Størst er interessen for ladbare hybrider, også kalt plugin-hybrid.
Er de internasjonale storselskapene en del av løsningen på klimakrisen? Halvparten av verdens største virksomheter skrubber i mot i kampen mot globale klimaendringer, avslører ny rapport, men det er store forskjeller selskaper og bransjer imellom.

Vinteren er tid for rykende varme supper på bordet. Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen ved opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg sine beste tips.

Mer enn 50 franske og internasjonale selskaper sponser klimakonferansen i Paris, blant annet en rekke store aktører med omfattende interesser innenfor luftfart, kull, olje, gass og bilproduksjon. Spark de store forurenserne ut av klimakonferansen krever flere store internasjonale miljøorganisasjoner.