Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Dagbladet kåret henne til en av Norges ti fremste intellektuelle. I 2005 fikk hun Fritt Ord-prisen. Hun er skjønnlitterær forfatter. Hun kritiserer venstresidens diskret toleranse for ikke-vestlige diktaturer. Men få journalister bryr seg om at Nina Witoszek misbruker sin stilling som professor ved Senter for utvikling og miljø ved Universitet i Oslo til å kritisere den ukrenkelige Arne Næss.
Jeg skal intervjue et menneske for Folkevett. Men hvem?
Samira Munir er troende muslim, bystyrerepresentant for Oslo Høyre – og en forkjemper for kvinners likeverd i de norske innvandrermiljøene. Det er verken hennes religion eller partitilknytning som fører til at hun mottar daglige drapstrusler.
Dagbladets Gudleiv Forr er ikke den mest brautende blant de norske politiske   kommentatorene. Noen vil mene at han er den klokeste. Han er opptatt av   de lange linjene i politikken – og kanskje den eneste som reflekterer kritisk   over den norske og globale fellesideologien: Vekstpolitikken.

Vincent van Goghs intenst gule bilder skyldes muligens at han var beruset av det sterke brennevinet absint.

«Et rød-grønt alternativ? Alternativet er ikke grønnere enn jeg er på nesa.»

En super-isolert bolig som ikke trenger annen oppvarming enn kroppsvarmen til beboerne og litt solenergi. Det er ingen fjern framtidsvisjon. Gjør deg klar for lavenergiboligene.

Namibias landbruksminister Paul Smit er regjeringen eneste hvite statsråd.

Namibia og Botswana får ikke eksportere en eneste halvkilo mer storfekjøtt til Norge enn det de allerede gjør.

Inne i fjernsynsapparatet sitter Knut Nærum og får 1,2 millioner   seere til å le – uten selv å røre en ansiktsmuskel. At Norges alvorligste mann ennå ikke har kvittet seg med alt som heter holdninger,   skinner tydelig igjennom.

Jeg sitter i skinnstolen min og kikker ut på snødekte trær i mørket. I radioen spiller Leif Ove Andsnes Mozart. Ved siden av meg står det et glass rødvin, i ryggen har jeg en blå pute, og i fanget 700 fugler og 2500 planter.

Hardt arbeid, lav levealder, vold og diskriminering preger hverdagen til mange nepalske kvinner. – Jeg har ingen flere drømmer igjen. Det er bedre å være død enn å leve dette livet, sier 53 år gamle Maya Thapa.

 

Universitetsansatte har en lei tendens til å sitte engstelige på sine kontorer mens de filer på artikkelformuleringer til karrieregagnelige fagtidsskrifter. Ett klokt, produktivt og debattskapende unntak er filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen.

Er det mulig å tenke seg en hundredobling av forbruket i verden? Hvis ikke, må vi enten dempe forbruksveksten, eller så må vi være ærlige og si at vi mener at folk i Norge for all framtid skal tilhøre et lite, privilegert mindretall, skriver Arild Hermstad i denne alternative årstalen over rikets økonomiske tilstand.

Kvinnene på plantasjen i Sri Lankas høyland plukker teblader til de blør på hendene. En oppsynsmann kledd i kakishorts, lærstøvler og en Indiana Jones-lignende hatt brøler mot kvinnene mellom tebuskene. Klarer de ikke ti kilo før lunsj får de ikke lønn. – Mitt største ønske er at mine barnebarn ikke skal lide slik vi gjør, sier Sivanthalingam Vairai.