Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Den nybakte bestefaren Halfdan Wiik vil bekjempe maktesløshet og trangen til flukt i møte med klimatrusselen. – Det er uverdig at vi bidrar til å undergrave framtiden til våre barnebarn, mener han. Wiik vil ha flere besteforeldre med på laget i en aksjon for en ansvarlig klimapolitikk.

De internasjonale oljegigantene har tjent seg søkkrike og skapt et miljøhelvete for folk og dyr. Niger-deltaet i Afrikas mest folkerike nasjon, Nigeria, har vært de internasjonale oljegigantenes tumleplass i nesten et halvt år århundre. Nå har befolkningen i området fått nok.
De norske misjonærene er egentlig ferdige på Madagaskar. De spedalske er kristnet og overlatt til seg selv og den lokale kirken.
På Cicero, senter for klimaforskning ved Universitetet i Oslo, sitter direktør Pål Prestrud og skal bekjempe de menneskeskapte klimaendringene. De er her allerede. Likevel vil han bare anbefale populære tiltak.
KOMMENTAR: 86 årige James Lovelock, Gaia-teoriens far og en av gigantene innen økologisk tenkning – har utgitt ny bok. Fort deg å lese den. For snart kommer dommedag, skriver Arne Storønningen i denne kommentaren.
REPLIKK: Økoturisme er turistindustriens raskest voksende sektor, med en årlig vekst på 20-30 prosent. Nå satses det på økoturisme i Norge gjennom et prosjekt etablert av GRIP (Stiftelsen for bærekraftig produksjon og forbruk) med WWF og Innovasjon Norge som partnere.
LEDER: Det norske misjonsselskapet planlegger tilbaketrekningen fra misjons øya Madagaskar. «Vi er egentlig ferdig her nede», forteller Madagaskar-nordmennene.
Jeg sitter ved et tjern i barskogen øst for Oslo. Tjernet er islagt. Bare langs land går det en smal stripe med åpent vann. En bokfinkhann synger sin korte strofe i en bjerk over hodet mitt, om igjen og om igjen, ivrig opptatt med å fortelle at dette området er hans.

ILDSJELEN: Briten Mike Thomas har etablert FIVH-grupper i 10 afrikanske og asiatiske land. Han er forundret over at moderorganisasjonen er lite opptatt av det han har holdt på med.

Utenfor IOCs hovedkvarter i Lausanne står en ung, naken kvinne i vinterkulda. Atleten representerer alt den mektige, mannsdominerte og styrtrike internasjonale olympiske komitéen ikke står for.
SAMTALEN: Siv Jensen var nylig et rappkjefta kvinnealibi i mannstunge Fremskrittspartiet. De samme kommentatorene som i årevis har vært enige om at Frp vil synke som en stein den dagen Carl-Ivar trekker seg, mener nå at hun kan bli statsminister.
LEDER: De olympiske lekene har blitt en av vår tids megabegivenheter. Lekene i Torino kan følges av opp mot 2 milliarder seere og på sportskanalene kan idrettsentusiastene se fjernsyn hele døgnet om de orker.
REPLIKK: I Stjørdal har familien Selven og mer enn 50 andre familier flyttet inn i nybygde lavenergiboliger. I følge fagfolkene kan husholdningene i de nye terasseleilighetene redusere energiforbruket med omkring femti prosent.
STIFINNER: Skiene mine strever. Snøen er tørr og trå. Jeg går alene over en fjellvidde i Hedmark. Her er ingen lyder fra dyr eller mennesker eller vind. Bare noen spredte busker trenger igjennom snøen. De er svøpt i rim og kulde.
ILDSJELEN: Hvor henter hun inspirasjonen og pågangsmotet fra? Eva Braseth har stått på barrikadene for miljøet og verdens fattige i mer enn tretti år – alltid like engasjert og alltid tilstede.