Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

I landsbyen Baharbari har ikke innbyggerne strøm i husene. Her er det ingen biler, bare sykler og noen få mopeder.
Drømmen om Tibet var en drøm om noe annerledes. En drøm om et «uoppdaget» fredelig land med en rik buddhistisk tradisjon. En ide om et sammensveiset folk med en sterk politisk bevissthet. Det ble et møte med veier laget av kineserne, en aggressiv tibetansk guide og en kommersialisert religion.

 Kristendommen, islam, jødedommen og hinduismen bygger alle på hellige tekster som insisterer på at kvinner må underordne seg menn. Religionshistorikeren Jeanette Sky fra universitetet i Trondheim skriver om den saken i boka Kjønn og religion.

Enkelte bøker har preget mitt blikk på verden mer enn andre. En av disse er Rolf Jacobsens «Samlede dikt» som jeg kjøpte en høstdag i 1973. Siden har jeg hatt boka lett tilgjengelig. Jeg ble smittet av hans kjærlighet til planeten vår.
Østens dronning har våknet til liv igjen. Men den gamle damen ved munningen av den skittengrå Yangtze-elva betaler en høy pris for sin posisjon som en av klodens hurtigst
voksende metropoler.
Jeg skal være med på et av jordas rytmiske under. Passe frokostmett forlater jeg Skara Stadshotell i Västergötland og drar til Hornborgasjön 13 kilometer unna.
Miljø- og solidaritetsbevegelsen i landet har gode tider. Statsminister Jens snakker om rettferdig fordeling og debatten om klimautfordringen engasjerer høyt og lavt. – Vi står overfor et tidsskille, mener Anne Skranefjell, Framtiden i våre henders nye styreleder.
LEDER: I år er det hundre år siden Rachel Carsons fødsel. Den amerikanske forfatteren, vitenskapskvinnen og naturskribenten rystet 60-tallets USA med sin klassiker «Den tause våren».
Se for deg den personen du er mest avhengig av. Du vet hvem det er før du har tenkt deg om. Personen som er med deg uansett om han eller hun er der. Som er en del av deg. Se for deg dette individet. Se for deg at denne personen er død.
Det finnes rundt 440 kjernekraftverk på kloden. Alt for lite, hevder generalsekretæren i den internasjonale kjernekraftorganisasjonen. Han tror vi står foran en sivil atomrevolusjon og mener ni til ti tusen reaktorer er et mer passende antall.
REPLIKK: For litt over et år siden startet Framtiden i våre hender prosjektet «Mitt klima». Hensikten var todelt: Det ene var å informere om flytrafikkens klimakonsekvenser. Det andre var å tilby folk å kompensere for flyutslippene sine.
REPLIKK: Norge står i en særstilling når det gjelder globalt ansvar for klimaproblemene. Ikke bare har vi utslipp av klimagasser per innbygger som er langt høyre enn gjennomsnittet på planeten, men vi har bidratt vesentlig til krisen ved å pumpe opp olje til en verdi på ikke mindre enn 4500 milliarder kroner siden tidlig på syttitallet.
Bruk av matplanter og matjord til produksjon av biodrivstoff er en særdeles problematisk ide. Flere ferske rapporter viser at kraftig økt produksjon at førstegenerasjons biodrivstoff er en av hovedårsakene til veksten i matprisene verden over. I tillegg tviler et stort antall eksperter på at det grønne drivstoffet i det hele tatt fører til en netto reduksjon av klimagasser.
Skogurfolket alanganerne på den Filippinske øya Mindoro er redde. Lyden av prøveboringer kan høres flere steder i jungelen de er avhengige av for å overleve og holde tradisjonene sine i hevd. Landet de har arvet av forfedrene er truet av norsk gruvedrift. De frykter at skogguden Kapwambulod skal bli forstyrret og vende seg mot dem.
Vestlig forbruk- og shoppingkultur inntar Asia. I et tempo som kan ta pusten fra de fleste bygges gigantiske kjøpesenter og milliarder av utenlandske dollar ruller inn i nye, prestisjefylte prosjekter. Folkevett har reist langs Kinas «gullkyst» og besøkt kjerneområdene for landets økonomiske utvikling og sterke forbruksvekst.